ProArt B650-Creator moederbord

ProArt-logoB650-CREATOR

De ProArt B650-Creator is een geavanceerd moederbord, ontworpen voor intensieve contentcreatie werklasten zoals virtuele productie, 3D-rendering en 4K/8K videobewerking. Het geeft de prestaties van AMD Ryzen™ 7000-serie processors de vrije loop via robuust ontworpen vermogensafgifte en koeling, en tot de uitgebreide aansluitmogelijkheden behoren on-board 2.5 Gb en 1 Gb Ethernet, een USB 3.2 Gen 2x2 Type-C® frontpaneelconnector met Quick Charge 4+, en DisplayPort™ via USB-C.

AMD Ryzen en AMD B650 logo

Specs overzicht

ProArt B650-Creator moederbord connectiviteitskenmerken ProArt B650-Creator moederbord connectiviteitskenmerken
 1. 2 x USB 2.0-poort

 2. HDMI® poort (4K@60Hz)

 3. 1 x BIOS FlashBack™-knop

 4. 4 x USB 3.2 Gen 2-poorten
  (3 x Type-A, 1 x Type-C)

 5. DisplayPort™ ingangspoort

 6. 2.5 Gb & 1 Gb Ethernet

 7. 1 x USB 3.2 Gen 2 Type-C® met DisplayPort Alt Mode

 8. 1 x Optische S/PDIF-uit poort

 9. 5 x Audio-aansluiting

 10. 1 x USB 3.2 Gen 2x2 Type-C® frontpaneel connector met 60W Quick Charge 4+

 11. 1 x USB 3.2 Gen 1 frontpaneel header

 12. 4 x SATA 6Gb/s

 13. 1 x M.2-slot (Key E)

 14. 2 x USB 2.0 headers

 15. 3 x Aura-adresseerbare Gen 2 headers
  1 x Aura RGB-header

Uitgebreide connectiviteit

USB-C DisplayPort (DP Alt Mode)

Deze USB Type-C® poort levert overdrachtssnelheden tot 10Gbps en ondersteunt een alternatieve modus die DisplayPort™ 1.4 uitvoer biedt voor maximaal 8K-resolutie op 60Hz. Deze nieuwe functie biedt makers hoogwaardige flexibiliteit om te kiezen tussen snelle gegevens of een extra hoge-resolutie beeldscherm*.

*Voor deze functionaliteit moet de meegeleverde DP-naar-DP-kabel worden aangesloten van een geïnstalleerde videokaart op de DP IN-poort op het I/O-paneel aan de achterkant van het moederbord.

De ProArt B650-Creator beschikt over USB-C DisplayPort™ (DP Alt Mode)
De ProArt B650-Creator beschikt over een USB 3.2 Gen 2x2 Type-C® frontpaneel connector met Quick Charge 4+ De ProArt B650-Creator beschikt over een USB 3.2 Gen 2x2 Type-C® frontpaneel connector met Quick Charge 4+

USB 3.2 Gen 2x2 Type-C® frontpaneel connector met Quick Charge 4+

USB 3.2 Gen 2x2 geeft een boost aan gegevensoverdrachten met snelheden tot 20Gbps. Deze header beschikt ook over Quick Charge 4+ technologie, waarmee uw pendisplay, tablet of mobiele telefoon snel tot 60 watt kan worden opgeladen met behulp van een PCIe-voedingskabel die is aangesloten op de nabijgelegen 6-pins connector.

De ProArt B650-Creator is voorzien van USB4® ondersteuning via een Thunderbolt™ (USB4®) header

USB4® ondersteuning

De ProArt B650-Creator is voorzien van USB4® ondersteuning via een Thunderbolt™ (USB4®) header. Met een ASUS-uitbreidingskaart* kunnen ProArt-moederborden bi-directionele snelheden tot 40Gbps op een enkele kabel mogelijk maken, en tegelijkertijd stroom leveren om apparaten snel op te laden. Bovendien heeft deze kaart een doorlusfunctie voor aansluiting van meerdere schermen en ondersteunt het tot twee beeldschermen met 4K resolutie.


*ASUS-uitbreidingskaart wordt apart verkocht.

Multi-kaart ondersteuning

De ProArt B650-Creator ondersteunt configuraties met meerdere kaarten voor uitbreidingsmogelijkheden en flexibiliteit in diverse professionele werklastscenario's, zoals 3D-animatie, videobewerking, audioproductie en upgrades van SSD-opslagcapaciteit.

De ProArt B650-Creator ondersteunt configuraties met meerdere kaarten

Netwerken

De ProArt B650-Creator beschikt over 2.5 Gb en 1 Gb Ethernetpoorten

Dubbel Ethernet

2.5 Gb en 1 Gb Ethernet voor snelle gelijktijdige gegevensoverdrachten voor internet en voor lokale network-attached storage (NAS), voor betere organisatie en beveiliging van gegevens.

De ProArt B650-Creator beschikt over een M.2-slot (Key E)

M.2-slot (Key E)

De ProArt B650-Creator is voorzien van een M.2 slot (Key E) dat type 2230 Wifi/Bluetooth-modules kan ondersteunen*.


*Wifi/BT-modules worden apart verkocht.

PCIe 5.0 M.2-opslag

De ProArt B650-Creator heeft drie on-board M.2-slots, waarvan er één PCIe 5.0-ready is om zinderende 16GB/s snelheden te bieden, terwijl de resterende twee nog steeds enorme 8GB/s overdrachten kunnen leveren via hun PCIe 4.0-interfaces.

De ProArt B650-Creator heeft drie on-board M.2-slots De ProArt B650-Creator heeft drie on-board M.2-slots

De kern van uw krachtige workstation

De ProArt B650-Creator biedt robuuste vermogensafgifte met 12(60A)+2(60A)+1 vermogensfasen.
 • 12+2 samengevoegde vermogensfasen
 • Digi+ power control
 • ProCool voedingsconnectoren
 • Spoelen & Condensatoren

Robuust vermogensontwerp

 • 12(60A)+2(60A)+1 vermogensfasen

  Deze fasen, die een vermogen van 60 ampère hebben en high-side en low-side MOSFET's en drivers in één pakket combineren, leveren vermogen en efficiëntie op maat voor de nieuwste AMD Ryzen 7000-serie processors.

 • Digi+ power control

  De ASUS Digi+ Voltage Regulator Module (VRM) is een van de beste in de industrie, en zorgt voor ultravloeiende vermogensafgifte naar de CPU.

 • ProCool voedingsconnectoren

  Gebouwd volgens strikte specificaties voor gelijkmatig contact met PSU-voedingskabels. De resulterende lagere impedantie helpt hotspots en connectorfouten te voorkomen.

 • Spoelen & Condensatoren

  Superieure lichtmetalen spoelen en duurzame condensatoren zijn ontworpen om bestand te zijn tegen extreme temperaturen en betere prestaties te bieden dan de industrienorm.

Prestatieverbetering

AMD Precision Boost Overdrive (PBO) drijft het stroom- en voltagebudget van de CPU op om de prestaties opportunistisch te kunnen verhogen. Door de PBO-parameters agressief af te stellen, kan AMD's algoritme de robuuste vermogensoplossing van het moederbord benutten om de prestaties nog verder op te voeren.

 • EDC
 • PPT
 • TDC
 • Fmax
 • Scalair
PBO-verbetering gebruikersinterface

Geheugen

De ProArt B650-Creator verbetert de DDR5-prestaties door overklokmogelijkheden te bieden die anders geblokkeerd zouden zijn, of u nu te maken hebt met high-speed of instapniveau geheugenmodules.

DDR5-sterkte

Voor degenen die voorbij de standaard DDR5-snelheden willen gaan, is de ProArt B650-Creator klaar voor liefhebber-kits, dankzij de uitgebreide ondersteuning voor AMD EXtended Profiles for Overclocking (EXPO). Doorgewinterde veteranen kunnen de prestaties verder tweaken via een uitgebreide reeks instellingen in het UEFI.

De ProArt B650-Creator ondersteunt tot 128GB DDR5-geheugen

Flexibele lucht- en vloeistofkoelingregelaars

ASUS Fan Xpert 4 software biedt uitgebreide controle over ventilatoren, waterpompen en all-in-one (AIO) coolers. Of u nu koelt met lucht of vloeistof, de Auto-Tuning modus configureert met een enkele klik op slimme wijze alle parameters. Ook is er een Extreme Quiet (extreem stille) modus, die alle ventilatorsnelheden tot onder het standaard minimum verlaagt, zodat uw systeem fluisterstil blijft bij het uitvoeren van lichte taken. Ventilatoren, waterpompen en AIO coolers kunnen ook via het UEFI BIOS worden aangestuurd.

Fan Xpert4 gebruikersinterface

Alles wat nodig is om de workflow te optimaliseren

Two-Way AI Noise Cancelation

Nu thuiswerken het nieuwe normaal wordt, is duidelijke online communicatie nog crucialer geworden. Two-Way AI Noise Cancelation is een audiohulpprogramma dat gebruik maakt van een enorme deep-learning database om achtergrondgeluiden van de microfoon* en binnenkomende audio te verminderen. Afleidend toetsenbordgekletter, muisklikken en andere omgevingsgeluiden worden slim teruggedrongen, zodat uw gesprekken en videoconferenties met partners en klanten kristalhelder zijn.

*Een audiosplitter (3,5mm audio-aansluiting Y-kabel) is nodig bij gebruik van een 3,5mm headset.

AI noise cancelation

Pas uw persoonlijke instellingen aan

ProArt Creator Hub is uw persoonlijke portaal om de status van uw pc te bewaken, instellingen te personaliseren of uw workflow te optimaliseren. Het heeft een intuïtief overzichtsdashboard, schakelt snel tussen ventilatorprofielen en maakt korte metten met het schakelen tussen verschillende prestatiemodi.

 • Hardwarebewaking

 • Ventilatorprofiel instelling

 • Task grouping (Taakgroepering)

 • Netwerkoptimalisatie

Veiligheidscontrole en beheer op afstand

Geavanceerde beveiligingsbeheerfuncties van ASUS Control Center Express beschermen het systeem en vertrouwelijke gegevens in uw creatieve studio.

Meer info over ASUS Control Center Express >>
 • De ProArt B650-Creator maakt het gemakkelijk om USB-poorten te beheren USB-poortbeheer

  Schakel de USB-poort in of uit, of zet hem op Alleen-lezen om datalekken te voorkomen.

 • De ProArt B650-Creator bevat een software blacklist Software blacklist

  Voor extra veiligheid is een zwarte lijst van software beschikbaar om het gebruik van toepassingen met een hoog risico te helpen voorkomen.

 • De ProArt B650-Creator kan ongeoorloofde wijzigingen aan systeemconfiguraties voorkomen Register-editor aan/uit

  Schakel op afstand de Register-editor uit op client-apparaten om ongeoorloofde wijzigingen in systeemconfiguraties te voorkomen.

achtergrond

Vertrouwde stabiliteit

De ProArt B650-Creator is ontworpen en rigoureus getest om superieure kwaliteit, stabiliteit en compatibiliteit te bieden, om ervoor te zorgen dat hij nog jarenlang de drijvende kracht is achter uw creativiteit.

 • 24/7

  Betrouwbaarheid

 • 45°C

  Temperatuur

 • 168 uur

  Duurzaamheidstest

 • 80%

  Relatieve vochtigheid

ProArt B650-Creator
Ryzen 7000-serie Ryzen 7000-serie

DIT VERANDERT ALLES.

VIA DIT NIEUWE PLATFORM KUNT U DE TOEKOMST ZIEN

Bouw uw volgende installatie met een AMD Ryzen™ 7000-serie processor en de ProArt B650-Creator om geavanceerde prestaties te ervaren. Met maximaal 16 "Zen 4" cores en 32 threads, tot 5.7Ghz opgevoerde kloksnelheden en 80MB cache, blijft de AMD Ryzen™ 7000-serie u een voorsprong geven in games.1

U krijgt ook toegang tot nieuwe functies voor creators met AMD Socket AM5, van de snelheid van DDR5-geheugen tot de grotere bandbreedte van PCIe® 5.0. AMD Ryzen™ 7000-serie processors en AMD Socket AM5-moederborden zijn ontgrendeld voor overklokken om uw ervaring te personaliseren. Krijg nog meer prestaties wanneer u het DDR5-geheugen overklokt met AMD EXPO™-technologie.2

 1. De maximale boost voor AMD Ryzen-processors is de maximale frequentie die kan worden bereikt door één core op de processor die een bursty single-threaded werklast uitvoert. De maximale boost zal variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder, maar niet beperkt tot: thermische pasta; systeemkoeling; moederbordontwerp en BIOS; de nieuwste AMD-chipset driver; en de laatste updates voor het besturingssysteem. GD-150
 2. Overklokken en/of ondervolting van AMD-processors en geheugen, inclusief maar niet beperkt tot het wijzigen van klokfrequenties / multipliers of geheugentiming / voltage, om buiten de gepubliceerde specificaties van AMD te werken, maakt de toepasselijke AMD-productgarantie ongeldig, zelfs wanneer dit is uitgevoerd via AMD-hardware en/of -software. Hierdoor kan ook de garantie van de fabrikant van het systeem of van de winkel komen te vervallen. Gebruikers aanvaarden alle risico's en aansprakelijkheden die kunnen voortvloeien uit het overklokken en/of ondervolting van AMD-processors, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, storingen van of schade aan hardware, verminderde systeemprestaties en/of gegevensverlies, corruptie of kwetsbaarheid. GD-106
comparison icon
Compare (0)