TUF GAMING Z790-PRO WIFI

TUF GAMING Z790-PRO WIFI

TUF GAMING
TUF GAMING
TUF GAMING

TUF GAMING
Z790-PRO WIFI

De TUF GAMING Z790-PRO WIFI combineert de nieuwste Intel® processors met game-ready functies en duurzaamheid op militair niveau. Met zijn hoogwaardige voedingsoplossing en uitgebreide koelsysteem levert dit moederbord ijzersterke prestaties voor marathon gaming-sessies. Ook ondergaat hij strenge uithoudingstests om betrouwbaarheid in uitdagende omstandigheden te garanderen. Ondertussen siert een kenmerkend grijs rubberen embleem het VRM-koellichaam, waarmee de kern van de TUF GAMING kracht wordt gevierd.

TUF Gaming-moederbord vooraanzicht, 60 graden, met Aura-verlichting

SPECS OVERZICHT

TUF Gaming-moederbord vooraanzicht, met Aura-verlichting

1

Intel® Socket LGA1700 voor Intel® Core™ 14e en 13e generatie Intel® Core™ processors, Intel® Core™ 12e generatie, Pentium® Gold en Celeron® processors

2

1 x PCIe 5.0 x16-slot
1 x PCIe 3.0 x16-slot (max @x1)
1 x PCIe 4.0 x4-slot
1 x PCIe 3.0 x1-slot
1 x PCIe 4.0 x16-slot (max. @x4)

3

16 (60A)+1 (60A)+1 Vermogensfasen

4

4 x DIMM
DDR5 7800+(overklokt)
dual-channel
OptiMem II

5

4 x M.2-slots
1 x M.2 2280 PCIe4.0 x4
2 x M.2 22110 PCIe4.0 x4
1 x M.2 2280 PCIe 4.0 x4 & SATA modi

INTELLIGENT CONTROL

TUF GAMING Z790-moederborden bevatten flexibele tools om elk aspect van je systeem te tunen, zodat prestatie-tweaks deskundig aansluiten bij de manier waarop je speelt.

AI Overclocking

Tunen gaat nu sneller en slimmer dan ooit tevoren. ASUS AI Overclocking profileert de CPU en koeling om de optimale configuratie voor elk systeem te voorspellen en het systeem tot het uiterste te drijven. De voorspelde waarden kunnen automatisch worden ingeschakeld of worden gebruikt als uitgangspunt voor verder experimenteren.

De gebruikersinterface van een BIOS toont hoe AI Overclocking kan worden geconfigureerd door het selecteren van AI-geoptimaliseerde

AI Cooling II

Breng met één klik de thermische en akoestische waarden van elke build in evenwicht. Een ASUS-exclusief algoritme vermindert onnodig geluid tijdens het uitvoeren van een snelle stresstest, en houdt vervolgens de CPU-temperaturen in de gaten om de ventilatoren dynamisch aan te passen aan optimale snelheden.

De gebruikersinterface van Armoury Crate toont hoe AI Cooling met één klik kan worden geconfigureerd
01.
TUF GAMING

Uiterst solide prestaties

Met bijgewerkte vermogensafgifte en uitgebreide koelopties om de nieuwste Intel CPU's aan te sturen, plus ondersteuning voor DDR5-geheugen en PCIe 4.0 opslag, is de TUF GAMING Z790-PRO WIFI de perfecte basis voor je volgende Intel gevechtsmachine.

Hoogwaardige vermogensafgifte

16+1+1 vermogensfasen zijn elk berekend op maximaal 60 ampère en combineren high-side en low-side MOSFETS en drivers in een enkele behuizing om vermogen, efficiëntie en stabiele prestaties te leveren voor alle compatibele Intel-processors.

16 fasen
Core-vermogen
(60A, DrMOS)
1 fase
GT-vermogen
(60A, DrMOS)
1 fase
AUX-vermogen
Een ingezoomde foto om de vermogensfasen te tonen
02.
TUF GAMING

Eenvoudige pc-zelfbouw

De TUF GAMING-lijn biedt eenvoudige installatie voor alle bouwers. Het TUF GAMING Alliance-ecosysteem zorgt voor compatibiliteit, terwijl Armoury Crate beschikt over Fan Xpert 4, hardware info, Two-Way AI Noise Cancelation, RGB-opties en randapparatuurinstellingen. Dit platform heeft intuïtieve tools om droominstallaties te bouwen en te optimaliseren.

Bouw met vertrouwen

De TUF GAMING Alliance is een samenwerking tussen ASUS en vertrouwde pc-componentmerken om compatibiliteit te waarborgen met een breed scala aan onderdelen, zoals pc-behuizingen, voedingen, CPU-coolers, geheugenkits en meer. Omdat er regelmatig meer partnerschappen en componenten worden toegevoegd, zal de TUF GAMING Alliance steeds blijven groeien en sterker worden.

Meer info over het TUF Gaming-ecosysteem
TUF GAMING Alliance
03.
TUF GAMING

Meeslepende gaming

TUF GAMING Z790-moederborden bieden een krachtig presterend gaming-pakket boordevol functies. Met ultrasnelle netwerkmogelijkheden voor meer vloeiende online gameplay, zuivere audio met positionele signalen voor FPS-gaming, en on-board RGB-verlichting die synchroniseert met aangesloten uitrusting om je gaming-sfeer te personaliseren.

ASUS WiFi Q-Antenna

Dubbele transceivers ondersteunen de 2.4, 5 en 6GHz-banden voor snellere doorvoer, met directionele gevoeligheid om de signaalkwaliteit te verbeteren en grotere afstanden te overbruggen.

Verbetering van draadloze signaalontvangst

Versus vorige generatie antenne
Tot +6%
6GHz
Tot +18%
5/2.4GHz

Disclaimer: De beschikbaarheid van WiFi 7 160GHz en 320GHz varieert afhankelijk van de regionale regelgeving.

Een WiFi Q-Antenna tegen een donkere achtergrond

Fast Check

Armoury Crate's Fast Check stelt gebruikers in staat om snel de sterkte van het wifi-signaal detecteren.

Direction Finder

Armoury Crate's Direction Finder* helpt gebruikers de optimale oriëntatie van de antenne te bepalen om de beste wifi-signaalsterkte te bereiken.

*Direction Finder is alleen compatibel met verbindingen via de 5GHz- en 6GHz-banden

04.
TUF GAMING
Op zoek naar een
Duurzame oplossing
Green Asus-logo

ASUS is op een missie om een duurzame toekomst te creëren waarin iedereen kan floreren op de planeet die wij ons thuis noemen.

Elke stap telt, en als onderdeel van ASUS' toewijding aan het creëren van een duurzamere toekomst, is ASUS in de verpakking van het moederbord gestart met het gebruik van post-consumer gerecycled (PCR) plastic en papieren materialen gecertificeerd door de Forest Stewardship Council (FSC™).

Ga met ons mee op onze reis om van de wereld een betere plek te maken.

AMD Precision Boost Overdrive
AMD Precision Boost Overdrive (PBO) drijft het stroom- en voltagebudget van de CPU op om de prestaties opportunistisch te kunnen verhogen. Door de PBO-parameters agressief af te stellen, kan AMD's algoritme de robuuste vermogensoplossing van het moederbord benutten om de prestaties nog verder op te voeren.
AI Overclocking
Wat is er nieuw aan AI Overclocking?
Dit is de eerste keer dat AI Overclocking wordt toegepast op een AMD-architectuur. De set parameters is aanzienlijk gewijzigd, maar spanning en kloksnelheid zijn nog steeds de primaire doelstellingen voor aanpassing.
De voorspellende instellingen in het hulpprogramma zijn ontworpen om samen te werken met Precision Boost Overdrive (PBO), maar ze gaan nog een stap verder door de waarden voor EDC, TDC en PPT te verbeteren en de curve-optimalisator af te stellen.
Tot slot zorgt AI Overclocking, door de Dynamic OC Switcher in te schakelen, ervoor dat de CPU de ideale instellingen gebruikt bij single- of multi-threaded werklasten.

USB 20Gbps (Type-C®)

Uitgebreide USB-ondersteuning verzekert je van verbindingen met een breed scala aan externe apparaten. Dit TUF GAMING-moederbord bevat een USB Type-C poort op het I/O-achterpaneel dat overdrachtssnelheden tot 20Gbps levert.

PCIe 5.0

De nieuwste Intel-processors brengen PCIe 5.0 ondersteuning naar de markt. PCIe 5.0 biedt een twee keer zo hoge gegevensoverdrachtssnelheid als PCIe 4.0, wat het robuust genoeg maakt om nieuwe gegevensintensieve taken aan te kunnen. PCIe 5.0 brengt ook andere voordelen met zich mee, zoals elektrische wijzigingen om de signaalintegriteit te verbeteren, achterwaarts compatibele CEM-connectoren voor insteekkaarten, en achterwaartse compatibiliteit met eerdere versies van de PCIe-bus.

PCIe 5.0 vergeleken met PCIe 4.0 in gegevensoverdrachtssnelheid

Front USB 20Gbps (Type-C®)

De TUF GAMING Z790-PRO WIFI is voorzien van een USB 20Gbps Type-C® aansluiting op het frontpaneel, voor snelle gegevensoverdrachten tot 20Gbps. Ook biedt het Power Delivery (PD) 3.0 technologie voor snel opladen tot 30 watt. Met USB Wattage Watcher kunnen gebruikers in realtime het laadwattage van hun apparaat bekijken en de snellaadstatus van hun apparaat controleren.

Front USB 20Gbps

Thunderbolt™(USB4®) ondersteuning

De TUF GAMING Z790-serie is voorzien van Thunderbolt 4 ondersteuning via een on-board header. Met een Intel-gecertificeerde ASUS ThunderboltEX 4-uitbreidingskaart* kan dit moederbord bidirectionele snelheden tot 40Gbps mogelijk maken via een enkele kabel. Bovendien heeft deze kaart een doorlusfunctie voor aansluiting van meerdere schermen en ondersteunt het schermen tot 8K resolutie. Het kan ook tot 100 watt stroom leveren om apparaten snel op te laden.

Thunderbolt™ (USB4®) vergeleken met Gen 2x2
Verwante producten
previous image
next image
comparison icon
Compare (0)