[Draadloze router] Hoe stel ik ouderlijk toezicht in?

Om u meer gedetailleerde instructies te geven, kunt u ook op de onderstaande ASUS YouTube-videolink klikken voor meer informatie over het instellen van ouderlijk toezicht op de ASUS-router.

https://www.youtube.com/watch?v=lBdDZD2a3CM

https://www.youtube.com/watch?v=eCj4VP9bNF4

ASUS Wireless Router met Trend Micro biedt realtime netwerkbewaking om malware, virussen en indringers te detecteren voordat ze uw pc of apparaat kunnen bereiken. Met ouderlijk toezicht kunt u tijden plannen waarop een aangesloten apparaat toegang heeft tot internet. U kunt ook ongewenste websites en apps beperken.

Voorbereiding

1. Raadpleeg de productspecificatiepagina om te bevestigen dat uw router AiProtection Pro of AiProtection Classic ondersteunt. Vergelijkingstabel voor AiProtection Pro & AiProtection Classic-versie, zie AiProtection – Internetbeveiliging en WiFi-beveiliging | ASUS wereldwijd
  2. Werk uw routerfirmware bij naar de nieuwste versie. Raadpleeg het ondersteuningsartikel voor instructies over het bijwerken van de firmware: [Draadloos] Hoe de firmware van uw router bijwerken naar de nieuwste versie?

Introductie:

Web & Apps Filters

• Met Web & Apps-filters kunt u de toegang tot ongewenste websites en apps blokkeren.

Tijdplanning

•  Met deze functie kunt u een geplande tijd instellen voor de internettoegang van specifieke apparaten.

Web & Apps Filters

Stap 1. Verbind uw computer met de router via een bekabelde of WiFi-verbinding en voer uw router LAN IP of router-URL https://www.asusrouter.com in de WEB GUI in.

Raadpleeg Hoe komt u op de pagina met routerinstellingen (web-GUI)? om hier meer over te weten.

Stap 2. Toets de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router in om in te loggen.

Opmerking: als u de gebruikersnaam en/of het wachtwoord bent vergeten, moet u de router terugzetten naar de fabrieksinstellingen en de fabrieksinstellingen. (De standaard gebruikersnaam en wachtwoord is admin/admin).

Raadpleeg [Draadloze router] Hoe kan ik de router terugzetten naar de fabrieksinstellingen? voor hoe u de router kunt herstellen naar de standaardstatus.

Stap 3. Ga naar [Ouderlijk toezicht] > [Web- en apps-filters] of [AiProtection]> [Ouderlijk toezicht] > [Web- en apps-filters]

En ingeschakeld in Web & Apps-filters.

Stap 4. Klik op [Akkoord]

Door gebruik te maken van AiProtection, Traffic analyzer, Apps analyzer, Adaptive QoS/Game boost, Web history, gaat u akkoord met de Trend Micro End User License Agreement.

Stap 5. Cliënten lijst

5-1 Selecteer de apparaten waarvoor u de clientnaam (MAC-adres) wilt beperken.

5-2 Klik op de categorie of subcategorie die u wilt blokkeren in de inhoudscategorie.

5-3 Klik op de knop om een ​​profiel toe te voegen.

5-4 Klik op [Toepassen] om de instelling op te slaan.

Tijdplanning

Stap 1. Verbind uw computer met de router via een bekabelde of WiFi-verbinding en voer uw router LAN IP of router-URL https://www.asusrouter.com in de WEB GUI in.

Raadpleeg Hoe komt u op de pagina met routerinstellingen (web-GUI) (ASUSWRT)? meer leren.

Stap 2. Toets de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router in om in te loggen.

Opmerking: als u de gebruikersnaam en/of het wachtwoord bent vergeten, moet u de router terugzetten naar de fabrieksinstellingen en de fabrieksinstellingen. (De standaard gebruikersnaam en wachtwoord is admin/admin).

Raadpleeg [Draadloze router] Hoe kan ik de router terugzetten naar de fabrieksinstellingen? voor hoe u de router kunt herstellen naar de standaardstatus.

Stap 3. Ga naar [Ouderlijk toezicht] > [Tijdplanning] of [AiProtection]> [Ouderlijk toezicht] > [Tijdplanning]

Stap 4. Tijdplanning instellen

a-1 Schakel alle apparaten blokkeren in.

a-2 Als u Blokkeer alle apparaten inschakelt, wordt de toegang tot internet voor alle aangesloten apparaten geblokkeerd.

b-1 Tijdplanning inschakelen. Met deze functie kunt u een geplande tijd instellen voor de internettoegang van specifieke apparaten.

Opmerking: controleer of de systeemtijd hetzelfde is als uw tijdzone. [Beheer] Hoe kan ik netwerkdetectie instellen om ervoor te zorgen dat de tijdzone van uw router wordt gesynchroniseerd met de NTP-server?

b-2 Selecteer de apparaten waarvoor u de clientnaam (MAC-adres) wilt beperken.

U kunt het gebruikte type markeren (Uitschakelen, Tijd, Blokkeren)

b-3  Klik knop

b-4 Klik op de knop Bewerken om de tijdplanning in te stellen.

b-5 U kunt snel twee offline schema's instellen en op [Toepassen] klikken om de instelling te voltooien.

Als u een andere tijd wilt kiezen, kunt u de knop aanklikken en instellen.

U moet Starttijd tot Eindtijd en weken instellen en vervolgens op [Voltooien] klikken om de instelling op te slaan.

Controleer of het tijdschema correct is ingesteld.

Klik op [Toepassen] om de instelling te voltooien.

FAQ

1. Hoe verwijder ik een tijdschema?

Hieronder ziet u het voorbeeldscreenshot, beweeg de muis over het tijdschema.

Klik op de verwijderknop en klik op [Toepassen] om de instelling op te slaan.

2. Hoe kan ik voorkomen dat specifieke apparaten toegang krijgen tot specifieke/kwaadaardige websites?

ASUS-routers ondersteunen momenteel geen websiteblokkering op specifieke apparaten (bijvoorbeeld telefoon, laptop).

Als het specifieke apparaat dat u wilt instellen een Windows-apparaat of een Chromebook is, raadpleeg dan de onderstaande veelgestelde vragen.

[Windows 11/10] Microsoft Family Safety - Instellingen voor ouderlijk toezicht | Officiële ondersteuning | ASUS Globaal
[Chromebook] Beheer het account van uw kind op Chromebook | Officiële ondersteuning | ASUS Globaal

Hoe krijg ik het (hulpprogramma / firmware)?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het ASUS Download Center.

Raadpleeg deze link als u meer informatie nodig heeft over het ASUS Download Center.