[Draadloze router] Hoe stel ik Family (Ouderlijk toezicht) in via de ASUS Router-app?

Om u meer gedetailleerde instructies te geven, kunt u ook op de onderstaande ASUS YouTube-videolink klikken voor meer informatie over het instellen van ouderlijk toezicht op de ASUS-router.

https://www.youtube.com/watch?v=lBdDZD2a3CM?cc_load_policy=1&cc_lang_pref=nl

https://www.youtube.com/watch?v=eCj4VP9bNF4?cc_load_policy=1&cc_lang_pref=nl

Gezin (Ouderlijk toezicht) beperkt het internetgebruik van uw kinderen en voorkomt dat ze laat opblijven of afgeleid worden bij het maken van hun huiswerk.

Kindveilige voorinstelling

• Kies het vooraf ingestelde profiel op basis van leeftijd en het past automatisch filters toe voor ongepaste inhoud. (Alleen AiProtection Pro wordt ondersteund)

Flexibele tijdplanning

• Plan online en offline uren in voor uw kinderen om hun internettoegang te helpen beheren. Je kunt ook extra tijd online toekennen om goed gedrag te belonen.

Bereiden

1. Raadpleeg de pagina met productspecificaties om te bevestigen dat uw router AiProtection Pro of AiProtection Classic ondersteunt.

Vergelijkingstabel voor AiProtection Pro & Internetbeveiliging en WiFi-bescherming | ASUS wereldwijd

2. Werk de firmware van uw router bij naar de nieuwste versie. Voor instructies over het updaten van de firmware.

Raadpleeg het ondersteuningsartikel:[Wireless Router] Hoe de firmware van uw router bijwerken naar de nieuwste versie via de ASUS Router-app?

Opmerking: sommige functies ondersteunen alleen firmwareversie 3.0.0.4.388.XXXXX of later.

3. Installeer eerst de ASUS-router-app op uw smartphone. Zorg ervoor dat de versie van uw ASUS Router-app up-to-date is.

Versie ASUS Router-app: 1.0.0.7.30 of hoger.

• Vereiste Android-versie: Android 5.0 of latere versie.
  • Vereist iOS-versie: iOS 11.0 of latere versie.

Raadpleeg voor informatie over het installeren van de ASUS-router-app [Wireless Router] ASUS instellen Wi-Fi-router via ASUS Router-app? (QIS, snelle internetconfiguratie)

Volg de onderstaande stappen om ouderlijk toezicht in te stellen via de ASUS Router-app:

1. Verbind uw telefoon met de WiFi-netwerknaam (SSID) van de router.

2. Voer de ASUS Router-app uit.

3. Ga naar [Instellingen] > [Familie], selecteer een niveau om verschillende toegangsregels te configureren om de internetveiligheid van uw gezinslid te bewaken.

4. Neem bijvoorbeeld schoolgaande kinderen. Stel de naam van uw lid in en klik op [VOLGENDE].

5. Selecteer de apparaatnaam en klik op [VOLGENDE].

6.  Selecteer de tijdplanningsmodus en klik op [Gereed].

• Offine schema instellen: configureer offline schematijden wanneer internet niet beschikbaar is.
  • Online schema instellen: configureer online schematijden voor internettoegang van het apparaat.

Opmerking: [Online schema instellenondersteunt alleen firmwareversie3.0.0.4.388.XXXXX of hoger.

7.  Neem bijvoorbeeldSetup Offine Planning

U kunt snel twee offline schema's instellen en op [VOLGENDE]

klikken

8. Inhoudsblok. Opmerking: Inhoudsblok ondersteunt alleen firmware version3.0.0.4.388.XXXXX of hoger.

Het rode pictogram is een netwerkservice die niet kan worden gebruikt.

Grijs pictogram is een netwerkservice die kan worden gebruikt.

Klik op [Toepassen] om de instelling op te slaan.

9. Installatie is voltooid.

Beloningstijd

Klik op "Beloning" knop op kinderprofiel en selecteer de tijdsperiode.

Opmerking: Beloningstijd ondersteunt alleen firmwareversie 3.0.0.4.388.XXXXX< /span> of later.

Veelgestelde vragen

1. Waarom zie ik "Reward Time" en "Setup Online Schedule" functie in de ASUS-router-app?

Reward Time en Setup Online Schedule functie ondersteunt firmwareversie 3.0.0.4.388.XXXXX of later.

a. Werk de firmware van uw router bij naar de nieuwste versie. Raadpleeg de veelgestelde vragen Hoe de firmware van uw router bijwerken naar de nieuwste versie via de ASUS Router-app?

b. Zorg ervoor dat de versie van uw ASUS Router-app up-to-date is.

2. Waarom werkt internet niet offline of online volgens de regels die ik heb ingesteld in de tijdsplanning?

een. Controleer of de systeemtijd hetzelfde is als die van uw tijdzone.  Hoe u de systeemtijd van de ASUS-router kunt controleren en de NTP-server kunt instellen

b. Controleer of u de juiste clientapparaatnaam heeft geselecteerd

c. Zorg ervoor dat uw router is geüpgraded naar de nieuwste firmware.

Raadpleeg mogelijk de FAQ voor meer details.

d. Als de firmware-upgrade niet helpt, reset dan uw router naar de fabrieksinstellingen. Raadpleeg mogelijk deze FAQ voor het resetten van de router. Hoe de router te resetten naar fabrieksinstelling

3. Hoe kan ik voorkomen dat specifieke apparaten toegang krijgen tot specifieke/kwaadaardige websites?

ASUS-routers ondersteunen momenteel geen websiteblokkering op specifieke apparaten (bijvoorbeeld telefoon, laptop).

Als het specifieke apparaat dat u wilt instellen een Windows-apparaat of een Chromebook is, raadpleeg dan de onderstaande veelgestelde vragen.

[Windows 11/10] Microsoft Family Safety - Instellingen voor ouderlijk toezicht | Officiële ondersteuning | ASUS wereldwijd
[Chromebook] Beheer het account van uw kind op Chromebook | Officiële ondersteuning | ASUS wereldwijd

Hoe kom ik aan de (hulpprogramma / firmware)?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het ASUS Download Center .

Als u meer informatie nodig heeft over het ASUS Download Center, raadpleeg dan deze link.