[LAN] Hoe kan ik mijn LAN IP instellen?

Voor ASUS-routers is het standaard LAN-IP 192.168.1.1 of 192.168.50.1

[ASUS Device Discovery] Hoe vind je het IP-adres van je draadloze router of AP van een Windows-systeem?

Ga naar de pagina met routerinstellingen (web-GUI)

Stap1. Verbind uw computer met de router via een bekabelde of wifi-verbinding en voer uw router LAN IP of router-URL https://www.asusrouter.com in de WEB GUI in.

Opmerking: raadpleeg Hoe de instellingenpagina van de router openen (Web GUI) (ASUSWRT)? meer leren.

Stap2. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router in om in te loggen.

Opmerking: als u de gebruikersnaam en/of het wachtwoord bent vergeten, herstelt u de router naar de fabrieksinstellingen en status.
          Raadpleeg [Draadloze router] Hoe reset ik de router naar de fabrieksinstellingen? voor het herstellen van de router naar de standaardstatus.

LAN IP wijzigen

Stap3. Ga naar LAN> "LAN IP" tabblad.

U kunt het LAN IP-adres handmatig wijzigen in de kolom van [IP-adres]

Click Toepassen om de instelling op te slaan

Functiebeschrijving

Hostnaam

• De hostnaam accepteert geen nummerprefix en "."(zoals "123abc" of "aaa.bbb").

Domeinnaam

• De domeinnaam voor clients die een IP-adres aanvragen bij de DHCP-server. Het mag alleen alfanumerieke tekens en het streepjessymbool bevatten.

IP-adres

• Het LAN IP-adres van de router. De standaardwaarde is 192.168.50.1 of 192.168.1.1. In IP-gebaseerde netwerken worden datapakketten naar de netwerkapparaten gestuurd' specifieke IP-adressen.

​Subnetmasker< /p>

• Het LAN subnetmasker van de router. De standaardwaarde is 255.255.255.0. U kunt de ​s wijzigen ubnet mask handmatig in de kolom van [​Subnet Mask].

Laatste, clik Toepassen om de instelling op te slaan

Hoe krijg ik het (hulpprogramma / firmware)?

Je kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het  ASUS Downloadcentrum.

Als je meer informatie nodig hebt over het ASUS Downloadcentrum, raadpleeg dan deze link.