[Moederbord]Problemen oplossen - Het probleem met de wifi-verbinding op het moederbord oplossen

[Moederbord]Problemen oplossen - Het probleem met de wifi-verbinding op het moederbord oplossen

Het is noodzakelijk om te bevestigen of het probleem te wijten is aan het probleem. de draadloze controller, de netwerkapparatuur (Switch/route etc.) of de ISP

Deze probleemoplossing heeft betrekking op het abnormale draadloze netwerk van het moederbord (het Wi-Fi-pictogram verdwijnt bijvoorbeeld, Wi-Fi kan geen verbinding maken, Wi-Fi heeft geen signaal en andere veel voorkomende symptomen)

Stel dat je een moederbord met wifi en een smartphone in huis hebt, beide maken verbinding met wifi

Als het moederbord Wi-Fi en smartphones beide geen verbinding kunnen maken met internet. Het wordt meestal veroorzaakt door netwerkapparaten of ISP. Het wordt aanbevolen om te proberen de netwerkapparaten opnieuw op te starten of contact op te nemen met de internetprovider voor service

Het moederbord kan geen verbinding maken met internet, maar de smartphone kan wel verbinding maken met internet. → Volg onderstaande probleemoplossing

Inhoudsopgave:
A: Controleer of het moederbord draadloze functies ondersteunt
B: Ga naar de overeenkomstige instructie op basis van het huidige Windows-besturingssysteem op uw computer:
 Windows 11
 Windows 10
C: Vraag en antwoord

A:Controleer of het moederbord draadloze functionaliteit ondersteunt
Ga naar de officiële ASUS-website om te bevestigen of uw moederbord de draadloze functie ondersteunt.
1)Klik op het pictogram, voer de modelnaam van uw moederbord in
(Als voorbeeld: TUF GAMING B550-PLUS WI-FI)

2). Klik op [Technische specificaties] en bevestig of [Draadloos datanetwerk] wordt ondersteund, zoals hieronder weergegeven:

B: Ga naar de overeenkomstige instructie op basis van het huidige Windows-besturingssysteem op uw computer:

Windows 11
Inhoudsopgave:
1. Zorg ervoor dat de draadloze functie is geactiveerd
2. Bevestig en maak verbinding met een draadloos netwerk
3. Voer de Windows Network Troubleshooter uit
4. BIOS-instellingen herstellen
5. Update draadloos stuurprogramma
6. Herstel netwerkinstellingen naar standaardwaarden
7. Draadloze netwerkadapter met geel uitroepteken in Apparaatbeheer
8. BIOS bijwerken

1. Zorg ervoor dat de draadloze functie is geactiveerd
Als u op het netwerkverbindingspictogram klikt, worden de Wi-Fi- en actiehotspot-pictogrammen niet weergegeven.
bevestig of de Wi-Fi-optie in Apparaatbeheer of in het BIOS is uitgeschakeld, raadpleeg Q2 & A2

Terug naar inhoudsopgave

2. Bevestig en maak verbinding met wifi
A. Klik op het pictogram [Netwerk en internet] in de taakbalk 1 en bevestig of de WLAN-instelling [Aan] is 2, selecteer de draadloze naam waarmee u verbinding wilt maken 3
Kies de naam van het draadloze netwerk bijvoorbeeld als volgt: ASUS
Opmerking: het Wi-Fi-pictogram wordt blauw weergegeven om aan te geven dat het is ingeschakeld.

B. Klik om verbinding te maken, zoals weergegeven in Afbeelding 4 hieronder

C. Voer de netwerkbeveiligingssleutel in, zoals weergegeven in Afbeelding 5 hieronder. Nadat de invoer is voltooid, klikt u op Volgende, zoals weergegeven in Afbeelding 6 hieronder:

D. Nadat de verbinding tot stand is gebracht, wordt "Verbonden, veilig" weergegeven, zoals weergegeven in Afbeelding 7 hieronder:

Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan verder met de onderstaande stappen voor probleemoplossing.
Terug naar inhoudsopgave

3. Voer de Windows Network Troubleshooter uit
Klik in het menu [Start] op [Instellingen].

Klik op [Systeem]-[Problemen oplossen]-[Andere probleemoplossers].

Zoek Netwerk en internet en klik op [Uitvoeren].

Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan verder met de onderstaande stappen voor probleemoplossing.
Terug naar inhoudsopgave

4. BIOS-instellingen herstellen
Probeer het BIOS terug te zetten naar de standaardinstellingen. Hier vindt u meer informatie over FAQ: BIOS-instellingen herstellen.
Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan verder met de volgende stap voor het oplossen van problemen.
Terug naar inhoudsopgave

5. Update draadloos stuurprogramma
Update de draadloze en Bluetooth-stuurprogramma's via Apparaatbeheer:
Als de versies tussen de draadloze en Bluetooth-stuurprogramma's te veel verschillen, kan dit een softwarecompatibel probleem veroorzaken. We raden u daarom aan beide stuurprogramma's bij te werken naar de nieuwste versie.

A. Klik met de rechtermuisknop op [Start] 1 en klik op [Apparaatbeheer] 2.

B. Klik op de pijl 3 naast het apparaattype [Netwerkadapters]. Klik met de rechtermuisknop op [MediaTek Wi-Fi 6 MT7921 draadloze LAN-kaart]4 en klik op [Apparaat verwijderen]5.

Opmerking: De naam van het draadloze netwerkapparaat kan op verschillende moederbordmodellen verschillen.

C. Vink [Poging om het stuurprogramma voor dit apparaat te verwijderen] 6 aan en klik op [Verwijderen] 7.

D. Klik op de pijl 8 naast het apparaattype [Bluetooth]. Klik met de rechtermuisknop op [MediaTek Bluetooth Adapter] 9 en klik op [Apparaat verwijderen] 10.
Opmerking: de naam van het Bluetooth-apparaat kan verschillen op moederborden met verschillende modellen.

e. Vink [Poging om het stuurprogramma voor dit apparaat te verwijderen]11 aan en klik op [Verwijderen]12.

F. Na het verwijderening de netwerkadapters en Bluetooth in Apparaatbeheer, klik op [Actie] 13 en selecteer vervolgens [Scannen naar hardwarewijzigingen] 14.
De computer installeert het draadloze netwerk en de Bluetooth-stuurprogramma's opnieuw en verschijnt opnieuw in de categorieën Netwerkadapters en Bluetooth-apparaten.

G. Als het draadloze netwerk en het Bluetooth-stuurprogramma niet automatisch kunnen worden bijgewerkt via apparaatbeheer, ga dan naar de officiële ASUS-website om het stuurprogramma te downloaden en te installeren. Raadpleeg FAQ:[Moederbord] Moederbordstuurprogramma's en hulpprogramma's installeren
Opmerking: Zoek het stuurprogramma van de fabrikant dat overeenkomt met de draadloze netwerkkaart en het Bluetooth-apparaat van uw moederbord. Deze voorbeeldfabrikant is [Intel].

Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan verder met de onderstaande stappen voor probleemoplossing.
Terug naar inhoudsopgave

6. Herstel netwerkinstellingen naar standaardwaarden
A. Klik op [Start]1 en klik op [Instellingen]2

B. Klik op [Netwerk & Internet] 3, [Geavanceerde netwerkinstellingen] 4 en klik op [Netwerkreset] 5

C. Klik op [Nu resetten]6 en selecteer [Ja]7. Nadat de netwerkreset is voltooid, wordt uw computer opnieuw opgestart

Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan verder met de onderstaande stappen voor probleemoplossing.
Terug naar inhoudsopgave

7. Er verschijnt een uitroepteken op de draadloze netwerkinterfacekaart in Apparaatbeheer
Als u ziet dat er een geel uitroepteken verschijnt op de draadloze netwerkinterfacekaart in de apparaatbeheerder, zoals weergegeven in de volgende afbeelding:

Probeer de volgende stappen om het probleem op te lossen
A. Schakel de computer uit, koppel het netsnoer los en voer de CMOS-resetstappen uit, raadpleeg Veelgestelde vragen: CMOS wissen
B. Nadat u de voeding opnieuw hebt aangesloten en de computer hebt ingeschakeld, controleert u of de draadloze netwerkinterfacekaart in Apparaatbeheer weer normaal is.

Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan verder met de onderstaande stappen voor probleemoplossing.
Terug naar inhoudsopgave

8. BIOS bijwerken
Als u na het oplossen van de bovenstaande stappen nog steeds problemen ondervindt met de draadloze netwerkverbinding, update dan het BIOS van het moederbord naar de nieuwste versie. Raadpleeg FAQ: [Moederbord] Hoe update ik het BIOS van het moederbord? (Inclusief CPU van verschillende generaties)

Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan verder met de onderstaande stappen voor probleemoplossing.
Terug naar inhoudsopgave

Als u de bovenstaande stappen voor probleemoplossing hebt voltooid, maar het probleem nog steeds niet is opgelost, kan dit door het netwerk worden veroorzaaktserviceprovider of netwerkapparatuur (inclusief modems, netwerkkabels en draadloze delers). Het wordt aanbevolen dat u contact opneemt met uw netwerkprovider of problemen met uw netwerkapparatuur oplost. Meer informatie over het oplossen van problemen met de ASUS-router:
[Problemen oplossen] Mislukte internettoegang via router
[Problemen oplossen] WiFi-signaal wordt vaak verbroken

Windows 10
Inhoudsopgave:
1. Zorg ervoor dat de draadloze functie is geactiveerd
2. Bevestig en maak verbinding met een draadloos netwerk
3. Voer de Windows Network Troubleshooter uit
4. BIOS-instellingen herstellen
5. Update draadloos stuurprogramma
6. Herstel netwerkinstellingen naar standaardwaarden
7. Draadloze netwerkadapter met geel uitroepteken in Apparaatbeheer
8. BIOS bijwerken

1. Bevestig of de WI-FI-functie is uitgeschakeld

Als u op het netwerkverbindingspictogram klikt,  de Wi-Fi- en actiehotspot-pictogrammen worden niet weergegeven,

bevestig of de Wi-Fi-optie in de apparaatbeheerder of in het BIOS is uitgeschakeld, raadpleeg Q2 & A2

Terug naar inhoudsopgave

2. Bevestig en maak verbinding met wifi

(bijvoorbeeld: TUF GAMING B550-PLUS WI-FI)

A. Klik op het netwerkpictogram en selecteer de root, bijvoorbeeld ASUS_Router

B. Klik op het item [Verbinden].

C. Voer de netwerkbeveiligingssleutel in en klik op [Volgende]

D. Het wordt weergegeven zoals hieronder[Verbonden, beveiligd]

Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan verder met de onderstaande stappen voor probleemoplossing.
Terug naar inhoudsopgave

3. Voer de Windows Network Troubleshooter uit
Klik op [Start]-[Instellingen] en klik vervolgens op [Update & Beveiliging]

Klik op [Problemen oplossen]-[Aanvullende probleemoplossers].

Zoek [Netwerkadapter] en klik op [De probleemoplosser uitvoeren].

Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan verder met de onderstaande stappen voor probleemoplossing.
Terug naar inhoudsopgave

4. BIOS-instellingen herstellen
Probeer het BIOS terug te zetten naar de standaardinstellingen. Hier vindt u meer informatie over Hoe u dit kunt doen BIOS-instellingen herstellen.

Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan verder met de volgende stap voor het oplossen van problemen.
Terug naar inhoudsopgave

5. Update draadloos stuurprogramma
Update de draadloze en Bluetooth-stuurprogramma's via Apparaatbeheer:
Als de versies tussen de draadloze en Bluetooth-stuurprogramma's te veel verschillen, kan dit een softwarecompatibel probleem veroorzaken. We raden u daarom aan beide stuurprogramma's bij te werken naar de nieuwste versie.
A. Klik met de rechtermuisknop op [Start] 1 en klik op [Apparaatbeheer] 2.

B. Klik op de pijl 3 naast het apparaattype [Netwerkadapters]. Klik met de rechtermuisknop op [MediaTek Wi-Fi 6 MT7921 draadloze LAN-kaart]4 en klik op [Apparaat verwijderen]5.
Opmerking: de naam van het draadloze netwerkapparaat kan op verschillende moederbordmodellen verschillen.

C. Vink [Poging om het stuurprogramma voor dit apparaat te verwijderen] 6 aan en klik op [Verwijderen] 7.

D. Klik op de pijl 8 naast het apparaattype [Bluetooth]. Klik met de rechtermuisknop op [MediaTek Bluetooth Adapter] 9 en klik op [Apparaat verwijderen] 10.
Opmerking: de naam van het Bluetooth-apparaat kan verschillen op moederborden met verschillende modellen.

e. Vink [Poging om het stuurprogramma voor dit apparaat te verwijderen]11 aan en klik op [Verwijderen]12.

F. Nadat u de netwerkadapters en Bluetooth in Apparaatbeheer hebt verwijderd, klikt u op [Actie] 13 en selecteert u vervolgens [Scannen naar hardwarewijzigingen] 14.
De computer installeert het draadloze netwerk en de Bluetooth-stuurprogramma's opnieuw en verschijnt opnieuw in de categorieën Netwerkadapters en Bluetooth-apparaten.

G. Als het draadloze netwerk en het Bluetooth-stuurprogramma niet automatisch kunnen worden bijgewerkt via apparaatbeheer, ga dan naar de officiële ASUS-website om het stuurprogramma te downloaden en te installeren. Raadpleeg FAQ:[Moederbord] Moederbordstuurprogramma's en hulpprogramma's installeren
Opmerking: Zoek het stuurprogramma van de fabrikant dat overeenkomt met de draadloze netwerkkaart en het Bluetooth-apparaat van uw moederbord. Deze voorbeeldfabrikant is [Intel].

Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan verder met de onderstaande stappen voor probleemoplossing.
Terug naar inhoudsopgave

6. Laad de standaardinstelling van de netwerkinstelling

A. Klik op het Windows-startpictogram en klik vervolgens op [Instellingen]

B. Klik op [Netwerk & Internet] en klik vervolgens op [Netwerkreset]

C. Klik op [Nu resetten] en bevestig [Ja]

Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan verder met de onderstaande stappen voor probleemoplossing.
Terug naar inhoudsopgave

7. Er verschijnt een uitroepteken op de draadloze netwerkinterfacekaart in Apparaatbeheer
Als u ziet dat er een geel uitroepteken verschijnt op de draadloze netwerkinterfacekaart in de apparaatbeheerder, zoals weergegeven in de volgende afbeelding:

Probeer de volgende stappen om het probleem op te lossen
A. Schakel de computer uit, koppel het netsnoer los en voer de CMOS-resetstappen uit, raadpleeg Veelgestelde vragen: CMOS wissen
B. Nadat u de voeding opnieuw hebt aangesloten en de computer hebt ingeschakeld, controleert u of de draadloze netwerkinterfacekaart in Apparaatbeheer weer normaal is.

Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan verder met de onderstaande stappen voor probleemoplossing.
Terug naar inhoudsopgave

8. BIOS bijwerken
Als u na het oplossen van de bovenstaande stappen nog steeds problemen ondervindt met de draadloze netwerkverbinding, update dan het BIOS van het moederbord naar de nieuwste versie. Raadpleeg FAQ: [Moederbord] Hoe update ik het BIOS van het moederbord? (Inclusief CPU van verschillende generaties)

Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan verder met de onderstaande stappen voor probleemoplossing.
Terug naar inhoudsopgave

Als u de bovenstaande stappen voor probleemoplossing hebt uitgevoerd maar het probleem nog steeds niet is opgelost, kan dit worden veroorzaakt door de netwerkserviceprovider of netwerkapparatuur (waaronder modems, netwerkkabels en draadloze delers). Het wordt aanbevolen dat u contact opneemt met uw netwerkprovider of problemen met uw netwerkapparatuur oplost. Meer informatie over het oplossen van problemen met de ASUS-router:
[Problemen oplossen] Mislukte internettoegang via router
[Problemen oplossen] WiFi-signaal wordt vaak verbroken

Vraag en antwoord

Vraag 1: hoe repareer ik het wifi-signaal is zwak?

A1:

A. Bevestig of u een Wi-Fi-antenne aansluit, zoals onderstaande afbeelding

B. Als het signaal nog steeds zwak is, controleer dan het root-WI-FI-signaal. Raadpleeg de FAQ:Hoe u de ontvangst van draadloze signalen kunt verbeteren (draadloze interferentie kunt verminderen )

Vraag 2: Hoe controleer ik of de wifi-adapter is uitgeschakeld of niet in Device Manager?

A2:

Klik op het Windows 10 Start-pictogram en selecteer [Apparaatbeheer]

B. Bevestig dat de WI-FI-netwerkadapter is uitgeschakeld of niet, hieronder staat de uitgeschakelde status

C. Selecteer [Apparaat inschakelen] zoals onderstaande afbeelding

Hoe controleer ik of de wifi-adapter is uitgeschakeld of niet in de BIOS-instellingen?

(bijvoorbeeld: TUF GAMING B550-PLUS WI-FI)

A. druk op de <DEL>-toets om BIOS [EZ Mode] te openen

B. druk op de <F7>-toets om BIOS [Geavanceerde modus] te openen

C. selecteer het item [Geavanceerd] en [Configuratie van ingebouwde apparaten].

D. [Wi-Fi]-controller is [Uitgeschakeld], zoals onderstaande afbeelding

e. stel [Wi-Fi-controller] in op [Ingeschakeld]

F. Druk op de <F10>toets en klik vervolgens op<OK>