[Draadloze router] Hoe kan ik een VPN-server/VPN-client instellen op de ASUS-router en verbinding maken met verschillende apparaten?

Wat is een VPN?

VPN (Virtual Private Network): Virtuele privénetwerken coderen uw netwerkverbinding, zorgen voor een veilige overdracht van belangrijke informatie en voorkomen dat uw informatie wordt gestolen. Hiermee kunnen externe consumenten (VPN-clients) veilig verbinding maken met VPN-servers.

Dit artikel verzamelt veelgestelde vragen over het instellen van instructies voor VPN-gerelateerde applicaties op ASUS-routers, waaronder PPTP VPN, OpenVPN, L2TP VPN-client, IPSec VPN, WireGuard VPN en Surfshark VPN.

Voordat u begint met het configureren van VPN-gerelateerde functies, moet u bevestigen welk VPN-type door uw router wordt ondersteund. Als het door u opgevraagde VPN-type niet in de specificatie-informatie wordt vermeld, betekent dit dat het niet wordt ondersteund.

Raadpleeg de FAQ [Specificatie] Hoe controleer ik de VPN-server/client type ondersteund door de ASUS draadloze router

VPN-server

Stel een VPN-server in op de ASUS-router. Raadpleeg de volgende FAQ,

PPTP VPN-server: Een VPN-server instellen op een ASUS-router – PPTP

OpenVPN-server: Een VPN-server instellen op een ASUS-router – OpenVPN

IPSec VPN-server: Een VPN-server instellen op een ASUS-router –IPSec VPN

WireGuard VPN-server: Hoe u de WireGuard®-server instelt

Opmerking: om VPN Server op uw ASUS-router te gebruiken, heeft uw router een openbaar IP-adres (WAN IP) van de internetservice van uw ISP nodig. Hierdoor kunnen apparaten op internet uw ASUS-router lokaliseren via een openbaar IP-adres (WAN IP).
Als u niet zeker weet wat uw openbare IP-type is, controleer dan uw internetprovider (ISP).

VPN-client

Voordat u de VPN-clientfunctie van de ASUS-router instelt, dient u bij uw VPN-serverserviceprovider te bevestigen wat het VPN-verbindingstype is .
VPN-serverserviceproviders kunnen een verscheidenheid aan VPN-protocollen ondersteunen, zoals OpenVPN, IPsec, PPTP en WIireGuard VPN. Bevestig het VPN-verbindingstype bij uw VPN-serverserviceprovider voordat u de overeenkomstige VPN-client op de ASUS-router instelt.

A. Stel de VPN-client in op de ASUS-router. De ondersteunde typen zijn PPTP, OpenVPN, L2TP

Raadpleeg de FAQ Hoe u een VPN-client instelt in de ASUS Router (web-GUI )

B. Voor VPN Fusion-gerelateerde functies verwijzen wij u naar de volgende FAQ:

Hoe u een PPTP VPN-client in VPN Fusion instelt

Waarom u meerdere VPN-verbindingen (VPN Fusion / VPN Client) moet proberen - later dan 388.xxxxx

Hoe u de WireGuard® VPN-client in VPN Fusion instelt

Hoe site-to-site VPN in te stellen met WireGuard®

Surfshark instellen in VPN Fusion

Een privésleutel voor Surfshark verkrijgen

C. Gebruik andere apparaten (laptop, telefoon) om verbinding te maken met de VPN-server die is geconfigureerd op de ASUS-router. Raadpleeg de volgende veelgestelde vragen,

OpenenVPN

Hoe u verbinding kunt maken met OpenVPN Server met uw apparaat

Hoe u met uw apparaat verbinding kunt maken met OpenVPN Server?(voor iPhone)

Hoe u met uw apparaat verbinding kunt maken met OpenVPN Server?(voor Mac)

Hoe u met uw apparaat verbinding kunt maken met OpenVPN Server?(voor Windows)

IPSec VPN

[VPN] IPSec VPN-installatie op Android

[VPN] IPSec VPN-installatie op iOS

[VPN] IPSec VPN-installatie op Mac

[VPN] Hoe een IPsec VPN-verbinding in te stellen in Windows 10 (Firmware-ondersteuning is beschikbaar voor 3.0.0.4.386_4xxxx)

WireGuard® VPN

On-demand WireGuard® VPN instellen op een mobiel apparaat

Onmiddellijke bewaking

Met Instant Guard hebt u eenvoudig toegang tot uw ASUS-router thuis terwijl u weg bent. U kunt controleren of uw ASUS-router Instant Guard ondersteunt met onderstaande lijst. Zorg er ook voor dat u uw firmware van de ASUS-router hebt geüpgraded naar de nieuwste versie.

Raadpleeg de volgende veelgestelde vragen,

[Instant Guard] Wat heb ik nodig om Instant Guard te gebruiken

[Instant Guard] Wat ASUS-routers Instant Guard ondersteunen

[Instant Guard] Instant Guard VPN instellen

[Instant Guard] Een beveiligde verbinding delen met vrienden of familie via Instant Guard app

[Instant Guard] Hoe u uw Instant Guard VPN-verbinding altijd ingeschakeld kunt maken

[Instant Guard] Hoe Instant Guard in te stellen met port forwarding onder privé WAN IP

Andere VPN-applicatie gerelateerd

Een DNS-server instellen op een VPN-server in de router

Ondersteunt de ASUS draadloze router DDNS-service en VPN-functie IPv6

Hoe u een VPN-server met port forwarding instelt

Hoe u VPN en de DMZ kunt laten samenwerken

Hoe kan ik het hulpprogramma/firmware verkrijgen?
U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het ASUS Downloadcentrum.
Als u meer informatie nodig heeft over de ASUS Download Center, verwijzen wij u naar deze link.