[Problemen oplossen] Veelgestelde vragen over ASUS USB draadloze (Wi-Fi) adapter

Er zijn veel factoren die ervoor kunnen zorgen dat de draadloze USB-adapter het draadloze netwerk (WiFi) niet kan vinden. Het kan een computer- of netwerkprobleem zijn. Als u problemen ondervindt met de installatie en het gebruik van de draadloze USB-adapter, kunt u kunt u de volgende instructies raadplegen voor eenvoudige probleemoplossing.

Invoering

A. Installeer een draadloze USB adapter

B. Probleemoplossing

A. Installeer een draadloze USB adapter

1. Plaats de draadloze USB-adapter: steek de draadloze USB-adapter in uw apparaat.

2. Stuurprogramma's installeren: Er zijn drie manieren om ze te installeren.

(1) Plug-and-play: Nadat de draadloze USB-adapter op uw apparaat is geplaatst, zal het besturingssysteem automatisch het bijbehorende stuurprogramma voor de draadloze adapter installeren. Volg de systeemaanwijzingen om de installatie van het stuurprogramma te voltooien.

Als u het stuurprogramma niet automatisch kunt installeren, kunt u het downloaden van de officiële ASUS-website en het nieuwste stuurprogramma handmatig installeren.

(2) Ingebouwd stuurprogrammabestand voor draadloze USB-adapter: Nadat de draadloze USB-adapter in uw apparaat is geplaatst, zoekt u de naam van de draadloze USB-adapter in de map van uw apparaat en selecteert u het besturingssysteem dat u wilt installeren, opent u de map en klikt u op [Setup] > [Installeren] Om te beginnen met het installeren van het stuurprogramma, volgt u de systeemaanwijzingen op uw apparaat voor de installatie van het stuurprogramma.

Opmerking: Sommige producten worden geleverd met een stuurprogramma voor de cd of het USB-flashstation, dat zoals hierboven wordt geïnstalleerd.

(3) Download het stuurprogrammabestand: u kunt het nieuwste stuurprogrammabestand voor de draadloze USB-adapter vinden op Officiële ondersteuning Asus website , zoek uw productmodel en het bijbehorende stuurprogrammabestand via de productlijst en download het nieuwste bestand naar uw apparaat. Raadpleeg de onderstaande veelgestelde vragen

3. Voltooi de installatie: Nadat u het stuurprogramma hebt geïnstalleerd, meestal om uw apparaat opnieuw op te starten, controleert u de netwerkinstellingen om er zeker van te zijn dat de draadloze USB-kaart correct wordt herkend door uw apparaat.

Typ en zoek naar [Apparaatbeheer] in de Windows-zoekbalk, zoek uw draadloze netwerkadapter in Apparaatbeheer.

4. Verbinding maken met WiFi: Nadat u de bovenstaande stappen heeft voltooid, selecteert u uw Wi-Fi-naam en voert u het wachtwoord in om verbinding te maken. Raadpleeg de onderstaande veelgestelde vragen:

B. Brobleemoplossing

1. De computer herkent de draadloze USB-adapter niet

(1) Compatibiliteit controleren: U kunt de productspecificaties op de officiële ASUS-website controleren om de versie van het besturingssysteem van de computer te bevestigen die wordt ondersteund door de draadloze USB-adapter.

(2) Controleer de USB-verbinding: Controleer of de draadloze USB-adapter correct in de USB-sleuf is geplaatst en niet los zit. Druk de stekker stevig aan of plaats de draadloze USB-adapter opnieuw. Het kan zijn dat de USB los zit of losraakt, waardoor de draadloze USB-adapter niet wordt herkend.

(3) Controleer de USB-sleuf van de computer: Probeer de draadloze USB-adapter in een andere USB-sleuf op dezelfde computer te plaatsen of gebruik een andere computer om te controleren of er een probleem is met de USB-sleuf.

Als u andere externe apparaten gebruikt, zoals USB-hubs, USB-verlengkabels of adapters, probeer dan de draadloze USB-adapter rechtstreeks in de USB-sleuf van uw computer aan te sluiten om te zien of hetzelfde probleem zich voordoet.

(4) Controleer het uiterlijk: controleer het uiterlijk van de draadloze USB-adapter op beschadigde, kapotte of versleten onderdelen. Als er schade is, kan dit ertoe leiden dat het product een onstabiele verbinding heeft. Het wordt aanbevolen het niet verder te gebruiken.

2. Er is een fout opgetreden tijdens het installatieproces van het stuurprogramma

(1) Controleer het apparaat. Het kan zijn dat de USB los zit of eraf valt. Probeer de draadloze USB-adapter opnieuw aan te sluiten. Of probeer de draadloze USB-adapter in een ander USB-slot op dezelfde computer te plaatsen of gebruik een andere computer om te controleren of er een probleem is met het USB-slot.

(2) Controleer het stuurprogramma: het stuurprogrammabestand is mogelijk beschadigd. U kunt naar de officiële ASUS-website gaan om het nieuwste stuurprogramma te downloaden en het opnieuw te installeren. Ter herinnering: u moet een stuurprogramma downloaden dat overeenkomt met de versie van het besturingssysteem van de computer die u gebruikt.
Raadpleeg dit voor instructies over het installeren van het stuurprogramma.

3.Kan het WiFi-signaal van het draadloze netwerk niet vinden

(1) Schakel de vliegtuigmodus uit: Controleer of de vliegtuigmodus is uitgeschakeld. Indien ingeschakeld, zal de vliegtuigmodus alle draadloze verbindingen uitschakelen.

Voor meer informatie kunt u het onderstaande raadplegen:

(2) Controleer de WiFi-signaalsterkte: bevestig of de afstand tussen uw draadloze USB-adapter en het WiFi-signaalapparaat (zoals een draadloze router) te groot is, als de afstand te groot is of als er interferentie is door obstakels, kan de WiFi signaal zal worden verstoord.

Verklein de afstand tussen de draadloze USB-adapter en de draadloze router, vermijd obstakels of ga naar een betere positie om te voorkomen dat de signaalsterkte wordt beïnvloed door de signaaloverdrachtsafstand.

Voor meer informatie kunt u het onderstaande raadplegen

Als u interferentie ondervindt voor een specifieke frequentieband, zoals het niet kunnen zoeken naar een 5G WiFi-signaal, raadpleeg dan de onderstaande FAQ:

(3) Controleer het Wi-Fi-signaalapparaat: het wordt aanbevolen om te proberen verbinding te maken met hetzelfde WiFi-signaal met een ander apparaat (laptop of andere mobiele telefoon) om te bevestigen of er dezelfde situatie is.

Voor meer informatie raadpleegt u FAQ Problemen oplossen - Computer kan de WiFi-naam (signaal) van de ASUS-router niet vinden

(4) Probeer het draadloze (Wi-Fi) kanaal van de router aan te passen: Als uw router hetzelfde kanaal gebruikt als andere draadloze apparaten in de buurt, kan dit interferentie veroorzaken en ervoor zorgen dat u geen verbinding kunt maken.

Draadloze routers van ASUS zijn standaard ingesteld op [Auto] op draadloze kanalen, en u kunt dit handmatig aanpassen aan andere draadloze kanalen.
Voor meer informatie raadpleegt u de FAQ Het draadloze controlekanaal repareren

(5) Controleer WiFi-ondersteuning: De ondersteunde draadloze kanalen van 2,4 GHz, 5 GHz en 6 GHz op uw locatie variëren afhankelijk van de wetten en beperkingen in dat land.

Uw draadloze USB-kaart en draadloze router ondersteunen bijvoorbeeld beide 6 GHz, maar uw land/regio is niet beschikbaar voor 6 GHz. Mogelijk kunt u geen verbinding maken.

(6) WiFi-verbinding vergeten: het wordt aanbevolen om de melding van het niet gebruiken van het draadloze netwerk (WiFi) op uw computer te verwijderen, vervolgens het netwerk te scannen en opnieuw verbinding te maken.

Voor meer informatie raadpleegt u FAQ Het wifi-verbindingswachtwoord vergeten op Windows/MacOS/Android/iOS

4. Verbonden met wifi, maar niet verbonden met internet

(1) Probeer uw computer en draadloze router opnieuw op te starten: Soms, als er een probleem is met uw computer of router, kan het opnieuw opstarten het probleem oplossen. Probeer uw computer of router uit en weer in te schakelen om te zien of dit verbetert.

(2) Probeer de systeem-/firmwareversie van de computer, draadloze adapter en router bij te werken om de prestaties van het apparaat te optimaliseren. Update uw systeem-/firmwareversie regelmatig om ervoor te zorgen dat uw apparaat in de beste staat blijft.

(3) Firewalls en antivirussoftware: Zorg ervoor dat uw firewall of beveiligingssoftware de juiste werking van uw netwerkverbinding niet blokkeert.

(4) Controleer de draadloze router: Er zijn veel factoren die ertoe kunnen leiden dat u geen verbinding met internet kunt maken. Het kan een probleem zijn met uw computer of netwerk. Raadpleeg de volgende links:

Als geen van de hierboven genoemde methoden van toepassing is, raden we u aan contact op te nemen met het ASUS-klantenservicecentrum voor technische ondersteuning.

Bezoek de volgende URL voor contactgegevens van het ASUS Klantenservicecentrum: https://www.asus.com/nl/support/

Hoe kan ik het (Hulpprogramma / Firmware) verkrijgen?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het ASUS Download Center.

Als u meer informatie nodig heeft over het ASUS Download Center, raadpleeg dan deze link.