[Notebook] Het systeem opstarten vanaf een USB-flashstation / cd-rom

Om u meer gedetailleerde instructies te geven, kunt u ook op de onderstaande ASUS Youtube-videolink klikken voor meer informatie over het opstarten van het systeem vanaf een USB-flashstation/cd-rom

https://www.youtube.com/watch?v=BKVShiMUePc

ASUS-producten bieden twee methoden voor het kiezen van een opstartapparaat:

Ga naar het opstartmenu met de sneltoets

1. Terwijl de computer nog niet is ingeschakeld, houdt u de [Esc]-toets van het toetsenbord en druk vervolgens op de [Aan/uit-knop] (Laat de [Esc]-toets niet los totdat de BIOS-configuratie wordt weergegeven.)
  2. Selecteer de USB-flashdrive/cd-rom die u wilt gebruiken en druk vervolgens op de Enter-toets om het systeem op te starten vanaf de USB-flashdrive/cd-rom.
    Opmerking: als uw pc het opstartmenu niet kan openen met de sneltoets Esc, probeer dan Betreed het opstartmenu via de BIOS-configuratie.

Ga naar het opstartmenu via de BIOS-configuratie

Voordat u het systeem opstart vanaf een USB-flashstation of cd-rom, moet u uw computer eerst de BIOS-configuratie laten openen. Hier vindt u meer informatie over Hoe de BIOS-configuratie in te voeren. Nadat u de BIOS-configuratie hebt ingevoerd, zijn er twee soorten BIOS-schermen: de UEFI-modus en de Legacy-modus. Raadpleeg de volgende stappen in volgorde.

Start het systeem op vanaf een USB-flashstation/cd-rom in BIOS - UEFI-modus. In de UEFI-modus kunt u het item selecteren en kiezen via Pijltoetsen en Enter van toetsenbord, touchpad of muis.

Opmerking: als uw BIOS Utility-scherm niet hetzelfde is als hieronder, raadpleegt u Start het systeem op vanaf een USB-flashstation/cd-rom in het BIOS - Oude modus.

1. Na het invoeren van de BIOS-configuratie, druk op Hotkey[F8] of gebruik de cursor om op [Boot Menu] te klikken dat op het scherm wordt weergegeven:
  2. Selecteer USB-flashstation/cd-rom in het opstartmenu dat u wilt gebruiken en druk vervolgens op Enter sleutel om het systeem op te starten vanaf een USB-flashstation/cd-rom.
    Als het opstartmenu geen USB-flashstation/cd-rom toont die u wilt gebruiken, gaat u verder met stap 3 en daarna om de relevante instellingen aan te passen. (De instellingen kunnen verschillen, afhankelijk van de verschillende modellen. Als u niet onderstaande instellingen in uw BIOS-configuratie vindt, negeert u de instelling en gaat u verder met de volgende stap.)
  3. In de BIOS-configuratie, druk op Sneltoets [F7], of gebruik de cursor om [Geavanceerde modus]dat het scherm dat wordt weergegeven.
  4. Ga naar [Boot]scherm, selecteer [Fast Boot]item en selecteer vervolgens [Uitgeschakeld]om de Fast Boot-functie uit te schakelen .
  5. Ga naar het [Beveiliging]scherm en selecteer vervolgens [Veilig opstarten].
  6. Nadat u het scherm Beveiligd opstarten hebt geopend, selecteert u [Beveiligd opstarten]en selecteert u vervolgens [Uitgeschakeld] .
  7. Opslaan & Setup afsluiten. Druk op Hotkey[F10] en selecteer [Ok], de computer zal opnieuw opstarten.
  8. Nadat de computer opnieuw is opgestart, probeert u stap 1 en stap 2 opnieuw om USB-flash/cd-rom in het opstartmenu te selecteren die u wilt gebruiken, dan zal het systeem opstarten.

Start het systeem op vanaf een USB-flashstation/cd-rom in BIOS - Legacy-modus . In de oude modus kunt u alleen items selecteren met behulp van pijltoetsen en Enter-toets.

1. Ga naar [Opslaan & Afsluiten] scherm,< strong> selecteer USB-flashstation/cd-rom in Boot Override die u wilt gebruiken en druk vervolgens op Enter key om het systeem op te starten vanaf een USB-stick/cd-rom.
    Als Boot Override geen USB-flashdrive/cd-rom toont die u wilt gebruiken, gaat u verder met stap 2 en daarna om de relevante instellingen aan te passen. (De instellingen kunnen verschillen, afhankelijk van de verschillende modellen. Als u niet onderstaande instellingen in uw BIOS-configuratie vindt, negeert u de instelling en gaat u verder met de volgende stap.)
  2. Ga naar [Boot] scherm, select [ Snel opstarten]item en selecteer vervolgens [Uitgeschakeld]om de Fast Boot-functie uit te schakelen.
  3. Selecteer [Start CSM]item en selecteer vervolgens [Ingeschakeld]. (De instellingen kunnen verschillen, afhankelijk van de verschillende modellen. Als u de CSM-instelling niet vindt in uw BIOS-configuratie, negeert u deze en gaat u verder met de volgende stap.)
  4. Ga naar [Beveiliging]scherm en selecteer vervolgens [Beveiligd opstarten].
  5. Selecteer na het openen van het Secure Boot-scherm [Secure Boot Control]en selecteer vervolgens [Disabled]< .
  6. Opslaan & Setup afsluiten. Druk op Hotkey[F10] en selecteer [Ja], de computer zal opnieuw opstarten.
  7. Nadat de computer opnieuw is opgestart, probeert u stap 1 opnieuw om USB-flash/cd-rom in Boot Override te selecteren die u wilt gebruiken, waarna het systeem hiervan zal opstarten.