Intel® B660 LGA 1700 ATX-moederbord gebouwd voor makers, met PCIe® 5.0, DDR4, 2.5 Gb en 1 Gb Ethernet, drie PCIe 4.0 M.2-slots, plus USB-C DisplayPort™ en een USB 3.2 Gen 2x2 frontpaneelconnector met Quick Charge 4+
 • Socket LGA1700 voor 12e gen. Intel® Core™, Pentium® Gold en Celeron® processors
 • Uitgebreide connectiviteit: 2.5 Gb & 1 Gb on-board Ethernet, drie M.2-slots, ThunderboltTM header-ondersteuning, USB-C DisplayPortTM en een USB 3.2 Gen 2x2 frontpaneelconnector met Quick Charge 4+
 • Next-gen prestaties: 12+1 vermogensfasen berekend op 50 ampère, PCIe® 5.0 gereed
 • Geoptimaliseerd thermisch ontwerp: een enorm VRM- en chipset-koellichaam, aluminium M.2-koellichamen, zes 4-pins PWM-ventilatorheaders en een AIO-pompheader
 • ProArt Gives You More: Two-Way AI Noise Cancellation voor heldere online communicatie en ProArt Creator Hub met CreationFirst voor alles-in-één systeemcontrole
 • Geavanceerd beveiligingsbeheer: USB-poort beperking, software blacklisting en Windows Registerbescherming via ASUS Control Center Express
ProArt B660-CREATOR D4

Krachtpatser voor creativiteit

De ProArt B660-Creator D4 is een verbeterd moederbord, ontworpen voor intensieve content-creatie werkbelasting zoals 3D rendering en 4K/8K videobewerking. Het ontketent de prestaties van 12e generatie Intel® Core™ processors via robuust ontworpen vermogensafgifte en koeling, en tot de uitgebreide aansluitmogelijkheden behoren on-board 2.5 Gb en 1 Gb Ethernet, een USB 3.2 Gen 2x2 Type-C® frontpaneelconnector met Quick Charge 4+, en DisplayPort™ via USB-C.

 Intel Core, Intel Chipset B660, Windows 11 gereed, 3 maanden gratis Adobe Creative Cloud

Specs overzicht

Zijaanzicht van ProArt B660-Creator D4 met details van de aansluitmogelijkheden. Zijaanzicht van ProArt B660-Creator D4 met details van de aansluitmogelijkheden.
 1. DisplayPort™-ingang

 2. 1 x HDMI™ 2.1 (4K@60Hz)

 3. 4 x USB 2.0

 4. 4 x USB 3.2 Gen 1

 5. 1 x USB 3.2 Gen2 Type-C®
  met DisplayPort Alt Mode

 6. 2,5 Gb & 1 Gb Ethernet

 7. 5 x Audio-aansluiting

 8. 1 x USB 3.2 Gen 2x2 Type-C frontpaneelconnector (60 W PD / QC 4+)

 9. 1 x USB 3.2 Gen 1 header

 10. 4 x SATA 6Gbps

 11. M.2-slot (Key E)

 12. 2 x USB 2.0 connectoren

 13. 3 x Aura-adresseerbare Gen 2 headers
  1 x Aura RGB-header

 14. Thunderbolt™ header

Uitgebreide connectiviteit

Een reeks krachtige I/O-poorten - waaronder 2.5 Gb en 1 Gb Ethernetpoorten en drie M.2-slots - maakt snelle gegevensoverdracht en uitgebreide opslagmogelijkheden mogelijk.

Zijaanzicht van het achterpaneel, met de USB-C DisplayPort-poort zichtbaar
USB-C DisplayPort (DP Alt Mode)

Deze USB Type-C®-poort levert overdrachtssnelheden tot 10Gbps en ondersteunt een alternatieve modus die DisplayPort™ 1.4-uitvoer biedt voor maximaal 8K-resolutie op 60Hz. Deze nieuwe functie biedt makers hoogwaardige flexibiliteit om te kiezen tussen snelle gegevens of een extra hoge-resolutie beeldscherm*.

*Voor deze functionaliteit moet de meegeleverde DP-naar-DP-kabel worden aangesloten van een geïnstalleerde videokaart op de DP IN-poort op het I/O-paneel aan de achterkant van het moederbord.

Bovenaanzicht van USB 3.2 Gen 2x2 Type-C® frontpaneelconnector met Quick Charge 4+ op ProArt B660-Creator D4.
USB 3.2 Gen 2x2 Type-C ® frontpaneelconnector met Quick Charge 4+

Een USB 3.2 Gen 2x2-connector geeft een boost aan Type-C gegevensoverdrachten met snelheden tot 20Gbps. De connector beschikt ook over Quick Charge 4+ technologie waarmee apparaten snel tot 60W kunnen worden opgeladen via een PCIe-voedingskabel die in de nabijgelegen 6-pins connector wordt gestoken.

Volgende generatie prestaties

Met op maat gemaakte CPU-vermogensafgifte en ondersteuning voor high-performance geheugen, voldoet de ProArt B660-Creator D4 moeiteloos aan de eisen van de nieuwste 12e generatie Intel Core-processors. Het beschikt over een intelligent VRM-ontwerp dat berekend is op 50 Ampère, plus zorgvuldig geselecteerde componenten en geheugen-layoutoptimalisaties voor multithreaded taken zoals 3D-animatie en videobewerking.

Geoptimaliseerd koelontwerp

Het handhaven van systeemstabiliteit onder zware belasting is van het grootste belang, dus is de ProArt B660-Creator D4 voorzien van uitgebreide koeling met grote VRM- en chipsetkoellichamen die de juiste balans vinden tussen oppervlak en massa. Geïntegreerde hoogwaardige componenten en meerdere ventilatorheaders zijn ook vitale ontwerpelementen die de beste basis vormen voor contentcreatie-systemen.

Bovenaanzicht van de ProArt B660-Creator D4 met details die het koelontwerp benadrukken. Bovenaanzicht van de ProArt B660-Creator D4 met details die het koelontwerp benadrukken.
 1. VRM-koellichamen

  Twee VRM-koellichamen worden boven de MOSFET's en spoelen geplaatst om het oppervlak voor de warmteafvoer verder te vergroten.

 2. M.2-koellichamen

  Twee M.2-koellichamen bedekken de drie M.2-slots om M.2 SSD's op de optimale bedrijfstemperatuur te houden, voor consistente prestaties en betrouwbaarheid.

 3. Chipset-koellichaam

  Een speciaal chipsetkoellichaam voert de warmte af om ervoor te zorgen dat de temperaturen binnen een optimaal bereik blijven.

Perfect voor contentcreatie

ProArt-exclusieve softwarehulpprogramma's bieden intuïtieve systeembewaking, audio- en netwerkverbeteringen die de workflow vergemakkelijken.

 • ProArt Creator Hub
 • CreationFirst
 • Two-Way AI Noise Cancelation

ASUS Control Center Express-software biedt geavanceerde beveiligingsbeheerfuncties om het systeem en vertrouwelijke gegevens te beschermen.

Meer over ASUS Control Center Express >
 • De ProArt B660-Creator D4 maakt het gemakkelijk om USB-poorten te beheren.
  USB-poortbeheer

  Schakel USB-poorten in of uit, of zet ze op Alleen-lezen om datalekken te voorkomen.

 • De ProArt B660-Creator D4 kan een software blacklist aanmaken.
  Software blacklist

  Voor extra veiligheid is een zwarte lijst van software beschikbaar om het gebruik van toepassingen met hoog risico te helpen voorkomen.

 • De ProArt B660-Creator D4 kan ongeoorloofde wijzigingen aan de systeemconfiguratie voorkomen.
  Register-editor ingeschakeld/uitgeschakeld

  Schakel op afstand de Register-editor uit op client-apparaten om ongeoorloofde wijzigingen in systeemconfiguraties te voorkomen.

Vertrouwde stabiliteit

De ProArt B660-Creator D4 is ontworpen en rigoureus getest om superieure kwaliteit, stabiliteit en compatibiliteit te bieden, alles om ervoor te zorgen dat hij creativiteit nog jarenlang een stimulans geeft.

24/7
betrouwbaarheid

 • 168 uur

  duurzaamheidstest

 • 45°C

  omgevingstemperatuur

 • 80%

  relatieve vochtigheid

Uitgebreide compatibiliteisvalidatie

 • Ruim 520

  DDR4-compatibiliteit

 • 1000+

  compatibele apparaten

 • 800+

  validatie-uren

Gratis 3 maanden abonnement op Adobe Creative Cloud

Ontvang een gratis lidmaatschap bij aankoop van geselecteerde ASUS-producten.* (tot een waarde van $238,47)

Details over de voordelen van een gratis abonnement van 3 maanden op Adobe Creative Cloud.
Ruim 20 Adobe-apps

Toonaangevende apps, waaronder Photoshop®, Illustrator®, InDesign®, Spark en XD.

Adobe fonts

Krijg moeiteloos toegang tot duizenden fonts, binnen Creative Cloud-apps.

Behance

Vind inspiratie in 's werelds grootste creatieve gemeenschap.

Creative Cloud-bibliotheken

Deel middelen binnen het team via apps en apparaten, zodat iedereen op één lijn zit.

1TB cloud-opslag per gebruiker

Extra opslagruimte maakt het voor teams eenvoudiger om creatieve middelen te delen en te beheren.

* Algemene voorwaarden zijn van toepassing. Zie voor meer details de evenementpagina.

Verwante producten
previous image
next image
comparison icon
Compare (0)