AC2900 dual-band wifi gaming-router, prioritering spelverkeer door Gear Accelerator, ondersteuning AiMesh mesh wi-fi voor hele woning, levenslange gratis AiProtection Pro internetbeveiliging, wtfast GPN, Mobile Game Boost, Open NAT eenvoudige port forwarding
 • Ultieme gaming-ervaring - Ingebouwde WTFast® spelversneller en Adaptive QoS leveren vertragingsloze online gaming en soepele 4K UHD streaming
 • Ultrasnelle wifi - AC2900 wifi-snelheden, versterkt door NitroQAM™ en 5GHz quad-stream technologie om zelfs de drukste thuisnetwerken met gemak aan te kunnen
 • Ultrabrede dekking - Hoogwaardige antennes, ASUS AiRadar en Range Boost maken een eind aan ‘dead spots’, en MU-MIMO maximaliseert multi-apparaat prestaties
 • Ultrakrachtige processor - Profiteer van soepeler netwerken en snellere gegevensoverdrachten dankzij de pc-niveau 1.8GHz 64-bit dual-core processor
 • Beveiliging op zakelijk niveau - AiProtection, aangedreven door Trend Micro™, blokkeert en neutraliseert internetbeveiligingsdreigingen voor alle aangesloten slimme apparaten
 • AiMesh ondersteund- verbind uw RT-AC86U met andere compatibele ASUS-routers om een ​​krachtig en flexibel wifi-netwerk voor het hele huis te creëren
RT-AC86U

Consequent aangeprezenvoor uitstekende netwerkmogelijkheden!

Recommended Excellence Award voor Beste Routermerk

PC Pro Technology Excellence Awards 2016.

Readers' Choice

Lezerskeus, voor het 6e jaar op rij! (2012-2017)

"Geen merk is meer waarschijnlijk om te worden aanbevolen dan ASUS. Het bedrijf krijgt uitstekende cijfers voor installatiegemak en betrouwbaarheid." – PC Magazine

Meer info
 • Furieus snel.
  Krachtig uitgerust.

  De ASUS RT-AC86U is de ultieme keus voor gaming, met razendsnelle 2197Mbps wifi, MU-MIMO-technologie en krachtige spelversnellende functies waaronder de WTFast® spelversneller en Adaptive QoS.

 • Uw toegang tot de gaming-wereld

 • Verpletter vijanden
  waar ze ook zijn

 • Gaming-oplossing
 • Vloeiende verbinding
 • Ultieme power

Ultrasnelle wifi met NitroQAM™ en 5GHz Quad-Stream technologie

Online gamen in een spannend toernooi, of een live event aan het streamen in 4K UHD, lag en buffering zijn simpelweg geen opties. NitroQAM™ (1024-QAM) technologie levert ultieme 5GHz quad-stream (4x4) snelheden tot 2167Mbps, wat de RT-AC86U een gecombineerde totale snelheid geeft van 2917Mbps. Daardoor kan iedereen op het netwerk genieten van vloeiende streaming en online gaming met lage latentie!

Dankzij de 802.11ac standaard en NitroQAM - 1024-QAM, biedt de ASUS RT-AC86U router tot 1,25x hogere wifi-snelheden dan routers zonder NitroQAM

Krachtige hardware,
ultieme prestaties

Met de toenemende populariteit van 5GHz wifi-apparaten moet een router de maximaal mogelijke 5GHz bandbreedte leveren, met betrouwbare lange-afstandsprestaties. De RT-AC86U heeft een extra interne 5GHz-antenne om ultieme 5GHz quad-stream prestaties te bieden, terwijl RangeBoost de middellange tot lange afstand wifi-dekking aanzienlijk verbetert. Bovendien tilt de topkwaliteit 1.8GHz 64-bit dual-core processor van de RT-AC86U zijn rekenkracht naar het volgende niveau, en maakt daarmee USB-gegevensoverdrachten mogelijk tot 110MB/s en router download/uploadsnelheden (WAN-LAN doorvoer) tot 1600Mbps2.

Dubbele Gaming Boost

Profiteer van online gaming met lage latentie, met opgevoerde internet- en thuisnetwerkprestaties!

De ASUS RT-AC86U router is voorzien van een dubbele gaming boost. Om te beginnen geeft het prioriteit aan spelverkeer met adaptieve QoS, en vervolgens optimaliseert het de internetverbinding met de game server via door WTFast aangedreven Gamer Private Network.

Gratis Game Accelerator Inside

Pingtijden en variantie zijn kritische technische parameters die invloed hebben op het reactievermogen in online gaming, en hun waarden zijn sterk afhankelijk zijn van de route die spelpakketten nemen van en naar hun bestemming. Het Gamers Private Network® (GPN®) van WTFast® voert automatisch route-optimalisatie uit door de meest efficiënte route voor spelpakketten te kiezen, wat resulteert in consequent lagere pingtijden en minimaal pakketverlies. Met de RT-AC86U is deze optimalisatie gratis voor het versnellen van één te selecteren apparaat tegelijk, zodat u van de resultaten kunt genieten bij ondersteunde online multi-player games1. Bekijk de lijst van ondersteunde games en meer informatie over de WTFast router-editie hier.

De ingebouwde spelacceleratie van de ASUS RT-AC86U router - Gamers Private Network - helpt de gemiddelde pingtijd te verlagen met 30-60%, haalt 70-90% van de pingvariatie af en ook 70-90% van packet loss.
De ASUS RT-AC86U router wordt geleverd met ingebouwde spelversnelling genaamd

Adaptive QoS - geef prioriteit aan games

Verhoog de gaming-bandbreedte met Adaptive QoS (Quality of Service), waarmee gemakkelijk prioriteit wordt toegekend aan gaming-pakketten en -activiteiten. Er kan zelfs volledig eigen bandbreedte worden toegewezen tijdens het gamen in de gamer solo-modus. Dit maakt de RT-AC86U de perfecte bondgenoot voor gaming met lage latentie, overal in de woning. Het ondersteunt de belangrijkste consoles, waaronder PlayStation®3, PlayStation®4, PS4™ Pro, PlayStation®Vita, Wii U, 3DS en Xbox One.

De ASUS RT-AC86U router stelt gebruikers in staat een type verkeer te selecteren en de pakketten daarvan prioriteit te geven door het instellen van adaptieve QoS in ASUSWRT.

Meervoudige capaciteit wifi met revolutionaire MU-MIMO technologie

MU-MIMO geeft elk compatibel apparaat3 een eigen dedicated full-speed wifi-verbinding, zodat meerdere apparaten op hetzelfde moment verbinding kunnen maken zonder het netwerk te vertragen.
In feite kan de RT-AC86U verbinding maken met meerdere MU-MIMO-compatibele clients tegelijk, elk apparaat op diens maximale snelheid, in tegenstelling tot standaard single-user MIMO waarbij afzonderlijke apparaten moeten wachten op sequentiële transmissies.

De ASUS RT-AC86U is voorzien van Multi-User MIMO, waardoor de RT-AC86U meerdere apparaten tegelijk kan dienen.

Onverslaanbare dekking

Dankzij ASUS’ innovatieve antenne-ontwerp en de nieuwe Range Boost-technologie worden zowel het wifi-bereik als de signaalstabiliteit drastisch verbeterd. AiRadar zorgt verder voor een gerichter wifi-signaal op apparaten, zodat wifi-verbindingen sneller, duidelijker en sterker worden.

De ASUS RT-AC86U router beschikt over RangeBoost, voor tot 120% verbeterde wifi-signaaldekking.

AiProtection
Uw digitale spelomgeving is beschermd

De RT-AC86U is voorzien van ASUS AiProtection, een netwerkbeveiligingssysteem op zakelijk niveau, aangedreven door Trend Micro™ Smart Home Network. Met AiProtection worden alle aangesloten apparaten beschermd, ook al hebben ze zelf geen antivirusmogelijkheden - zoals IoT-apparaten.
AiProtection blokkeert vaak voorkomende internetgebaseerde aanvallen voordat deze het netwerk bereiken, en als een geïnfecteerd apparaat wordt gedetecteerd op het netwerk, blokkeert AiProtection het direct om te voorkomen dat het persoonlijke informatie verstuurt naar kwaadaardige servers.

De ASUS RT-AC86U router beschikt over AiProtection en zorgt daarmee voor internetbeveiliging voor alle aangesloten apparaten

Versterkte frontlinie netwerkbeveiliging

Het netwerk is slechts de helft van het verhaal als het gaat om gaming-prestaties. Aangezien AiProtection is geïntegreerd in de RT-AC86U en wordt aangedreven door de router, beschermt het zelfs als de beveiligingssoftware van een apparaat niet is ingeschakeld - bijvoorbeeld om geblokkeerde games te omzeilen - het netwerk nog steeds tegen aanvallen en inbreuken, voor extra gemoedsrust .

Krachtig wifi-systeem voor de hele woning.
Zoals u het wilt.

In de meeste gevallen kan uw RT-AC86U vlotte, betrouwbare wifi leveren naar elk deel van de woning. Wifi-dekking kan echter worden beïnvloed door veel factoren, zoals kamerindeling, bouwmaterialen en zelfs meubels. ASUS AiMesh is een innovatieve nieuwe routerfunctie die deze problemen oplost. Het creëert een wifi-netwerk voor de hele woning door gebruik te maken van meerdere ASUS-routers. AiMesh is krachtig, flexibel en u kunt een mix van ASUS-routermodellen gebruiken - zodat u eerdere investeringen beschermt! AiMesh geeft u tijdbesparende centrale controle en naadloze roamingmogelijkheden. AiMesh is wifi om op te vertrouwen - voor alle apparaten, de hele tijd!

 • Verander uw ASUS-routers in een wifi-systeem voor de hele woning, met een eenvoudige firmware-update
 • Mix en match voorkeursmodellen van geselecteerde ASUS-routers
 • Creëer een wifi-netwerk met ofwel een enkele SSID of met meerdere SSID's
 • Alle routerfuncties ​​werken op het gehele wifi-systeem

ASUS Router-app
Beheer het netwerk overal

In onze steeds meer op mobiel gebruik afgestemde levens, is het hebben van controle over het netwerk via een app belangrijker dan ooit. De nieuwe ASUS router-app is volledig opnieuw ontworpen om zowel intuïtief en robuust te zijn, dit alles zonder een pc te hoeven opstarten.

Game Boost met één klik Eenvoudige routerconfiguratie Real-time bewaking van verkeer
Slimme netwerkdiagnose Moeiteloos delen van wifi voor gasten Handige firmware update

Klik hieronder om te downloaden.

Download bij Google Play Download bij de App Store
De RT-AC86U beschikt over de ASUS router-app, waarmee gebruikers hun thuisnetwerk kunnen instellen en beheren zonder dat een pc nodig is

ASUSWRT
Gemakkelijke controle over het netwerk

De RT-AC86U is voorzien van de verbeterde, intuïtieve ASUSWRT gebruikersinterface, die gemakkelijk toegang biedt tot het in 3 stappen uit te voeren web-gebaseerde installatieproces en een stortvloed aan robuuste, geavanceerde opties.

Connectiviteitsopties

De RT-AC86U heeft vier Gigabit LAN-poorten, een USB 2.0-poort en een USB 3.0 (USB 3.1 Gen 1) poort. Smart tv's, spelconsoles, NAS-opslagapparaten en meer kunnen nu hun eigen speciale poorten hebben, wat de RT-AC86U uw digitale woning-hub maakt.

Uw Sharing Center

Met ingebouwde USB 3.0- (USB 3.1 Gen 1) en USB 2.0-poorten kunt u USB-geschikte apparaten, zoals externe opslagapparaten, printers of een 3G/4G dongle, aansluiten op uw ASUS-router en deze gemakkelijk via wifi delen met andere gebruikers. En met USB 3.1 Gen 1 profiteert u van tot 10x hogere gegevensoverdrachtssnelheden.

Disclaimer

 • 1. De gratis router-editie ondersteunt GPN-verkeerslimieten bij één te selecteren apparaat op het netwerk tegelijk en bevat WTFast® technische ondersteuning. Gebruikers kunnen betalen om te upgraden naar de geavanceerde versie, voor versnelling van meerdere apparaten tegelijk met meer GPN-verkeer en geavanceerde functies.
 • 2. De werkelijke prestaties kunnen afwijken als gevolg van netwerk- en omgevingsfactoren.
 • 3. MU-MIMO-gecertificeerde client(s) vereist.
Verwante producten
previous image
next image
comparison icon
Compare (0)