AC3100 dual-band wifi gaming-router, prioritering spelverkeer door Gear Accelerator, ondersteuning AiMesh mesh wifi voor hele woning, levenslange gratis AiProtection Pro internetbeveiliging, Mobile Game Boost, wtfast GPN, Open NAT eenvoudige port forwarding
 • Ultrasnelle 802.11ac dual-band wifi-router verhoogt snelheden tot 3167Mbps voor online gaming met lage latentie, vloeiende 4K UHD videoweergave en extreem snel delen van bestanden.
 • 4x4 antenne-ontwerp met AiRadar universele beamforming voor ongeëvenaarde wifi-dekking.
 • Intuïtieve ASUS Router App geeft overal controle over het netwerk, zonder een pc te hoeven opstarten.
 • Exclusieve ingebouwde spelaccelerator van WTFast® laat gebruikers genieten van vlotte gameplay in ondersteunde multi-player online games.
 • AiProtection met Trend Micro™ voor drie keer zo krachtige netwerkbeveiliging, plus robuuste functies voor ouderlijk toezicht en privacybescherming.
 • 8 Gigabit LAN-poorten voor uitgebreide aansluitmogelijkheden.
 • Linkaggregatie voor bedrade netwerksnelheden tot 2Gbps, zodat er meer apparaten kunnen profiteren van snellere toegang.
 • Revolutionaire MU-MIMO-technologie kan gelijktijdig meerdere MU-MIMO-compatibele clients verbinden op de voor elk apparaat maximale snelheid.
RT-AC88U
Sluiten
*Houd de firmware van uw router bijgewerkt voor de beste ervaring.

Consequent geprezen voor topkwaliteit netwerken!

Lezerskeus, voor het 6e jaar op rij! (2012-2017)
"Geen merk zal waarschijnlijk vaker worden aanbevolen dan ASUS. Het bedrijf krijgt uitstekende cijfers voor installatiegemak en betrouwbaarheid." - PC Magazine >>Meer info.

Recommended Excellence Award voor beste routermerk, PC Pro Technology Excellence Awards 2016.

Slim wonen begint hier
Ultieme gaming en 4K streaming
NitroQAM™-technologie - naadloze ervaring
Online gamen in een spannend toernooi, of een live event aan het streamen in 4K UHD, lag en buffering zijn simpelweg geen opties. De NitroQAM™ (1024-QAM)-technologie op de RT-AC88U levert een gecombineerde 3167Mbps wifi-snelheid, zodat iedereen op het netwerk kan profiteren van vloeiende streaming en online gaming met lage latentie.
DUBBELE GAMINGVERSNELLER
Profiteer van online gaming met lage latentie
met opgevoerde internet- en thuisnetwerkprestaties!
De RT-AC88U gaming-router geeft een boost aan zowel uw thuisnetwerk als aan online gaming
De RT-AC88U gaming-router geeft een boost aan zowel uw thuisnetwerk als aan online gaming
Gratis Game Accelerator Inside
Pingtijden en variantie zijn kritische technische parameters die invloed hebben op het reactievermogen in online gaming, en hun waarden zijn sterk afhankelijk zijn van de route die spelpakketten nemen van en naar hun bestemming. Het Gamers Private Network® (GPN®) van WTFast® voert automatisch route-optimalisatie uit door de meest efficiënte route voor spelpakketten te kiezen, wat resulteert in consequent lagere pingtijden en minimaal pakketverlies. Met de RT-AC88U is deze optimalisatie gratis voor het versnellen van één te selecteren apparaat tegelijk, zodat u van de resultaten kunt genieten bij ondersteunde online multi-player games1. Bekijk de lijst van ondersteunde games en meer informatie over de WTFast router edition hier.
 • Gem. pingtijd
  30% -60%
 • Gem. pingvariantie
  70%-90%
 • Gem. pakketverlies
  70%-90%
Bekijk hoe WTFast® werkt
Druk verkeer vertraagt de datasnelheid en gameplay
Optimaliseer de internetverbinding en snelheid in online games
Met gratis WTFast® spelaccelerator - optimaliseer de internetverbinding en snelheid in online games.
Bekijk hoe WTFast® werkt
Cross-platform compatibiliteit
De netwerksnelheid beïnvloedt elk gaming-apparaat op elk platform waarop wordt gespeeld. De ASUS RT-AC88U levert bandbreedte en dekking voor alle gaming-apparaten, van consoles tot pc's en mobiele apparaten*, en ondersteunt elk besturingssysteem, inclusief Windows®2, MacOS®3 en Linux®4.

*WTFast® compatibiliteit voor games op consoles en mobiele apparaten is nu in ontwikkeling. De planning van de beschikbaarheid is afhankelijk van de feitelijke situatie. Controleer de ondersteunde spellenlijst voor de meest recente informatie.

*WTFast® compatibiliteit voor games op consoles en mobiele apparaten is nu in ontwikkeling. De planning van de beschikbaarheid is afhankelijk van de feitelijke situatie. Controleer de ondersteunde spellenlijst voor de meest recente informatie.

Adaptive QoS - geef prioriteit aan games
Verhoog de gaming-bandbreedte met Adaptive QoS (Quality of Service), waarmee gemakkelijk prioriteit wordt toegekend aan gaming-pakketten en -activiteiten. Er kan zelfs volledig eigen bandbreedte worden toegewezen tijdens het gamen in de gamer solo-modus. Dit maakt de RT-AC88U de perfecte bondgenoot voor gaming met lage latentie, overal in de woning. Het ondersteunt de belangrijkste consoles, waaronder PlayStation®3, PlayStation®4, PS4™ Pro, PlayStation®Vita, Wii U, 3DS en Xbox One.
De RT-AC88U met adaptieve QoS laat gebruikers eenvoudig prioriteit geven aan gaming-pakketten en -activiteiten
Maak pc systeembronnen vrij tijdens gameplay
Het netwerk is slechts de helft van het verhaal als het gaat om gaming-prestaties. Anti-virus programma's en applicaties van derden kunnen waardevolle CPU en geheugencapaciteit verbruiken, die opnieuw kan worden toegewezen aan het spel. Met AiProtection op de RT-AC88U kunnen deze hulpprogramma's met een gerust hart worden uitgeschakeld tijdens het gamen, zodat alle beschikbare hulpbronnen worden besteed aan het verbeteren van de game.
Overal entertainment in uw slimme woning
Bandbreedte voor iedereen
De RT-AC88U is meesterlijk voor entertainment, door zijn gelijktijdige ondersteuning van meerdere apparaten en Full HD 1080p streams. Naast het content-verbruik zorgt de RT-AC88U voor een slimmere woning, dankzij ondersteuning voor IP-camera's, slimme thermostaten en een verscheidenheid aan apparaten die u nog niet eens bezit.
Onverslaanbare wifi-dekking
Met een vier-zenders, vier-ontvangers (4T4R) antenne-ontwerp verbeteren zowel het wifi-bereik als de signaalstabiliteit drastisch. AiRadar beamforming zorgt voor een gerichter wifi-signaal naar apparaten, zodat wifi-verbindingen sneller, duidelijker en sterker worden.
RT-AC88U
met AiRadar beamforming
Andere routers
zonder AiRadar beamforming

Krachtig wifi-systeem voor de hele woning.
Zoals u het wilt.
In de meeste gevallen kan uw RT-AC88U vlotte, betrouwbare wifi leveren naar elk deel van de woning. Wifi-dekking kan echter worden beïnvloed door veel factoren, zoals kamerindeling, bouwmaterialen en zelfs meubels. ASUS AiMesh is een innovatieve nieuwe routerfunctie die deze problemen oplost. Het creëert een wifi-netwerk voor de hele woning door gebruik te maken van meerdere ASUS-routers. AiMesh is krachtig, flexibel en u kunt een mix van ASUS-routermodellen gebruiken - zodat u eerdere investeringen beschermt! AiMesh geeft u tijdbesparende centrale controle en naadloze roamingmogelijkheden. AiMesh is wifi om op te vertrouwen - voor alle apparaten, de hele tijd!
 • Verander uw ASUS-routers in een wifi-systeem voor de hele woning, met een eenvoudige firmware-update
 • Mix en match voorkeursmodellen van geselecteerde ASUS-routers
 • Creëer een wifi-netwerk met ofwel een enkele SSID of met meerdere SSID's
 • Alle routerfuncties ​​werken op het gehele wifi-systeem
Krachtige processor, snellere overdracht
De topkwaliteit 1.4GHz dual-core processor van de RT-AC88U tilt zijn rekencapaciteit naar het volgende niveau. USB-gegevensoverdrachten profiteren van snelheden tot meer dan 100MB/s en de router download//uploadsnelheid (WAN-LAN doorvoer) stijgt naar tot wel 1800 Mbps5.
Meervoudige Capaciteit wifi met revolutionaire MU-MIMO-technologie
MU-MIMO geeft elk compatibel apparaat6 een eigen dedicated full-speed wifi-verbinding, zodat meerdere apparaten op hetzelfde moment verbinding kunnen maken zonder het netwerk te vertragen.
In feite kan de RT-AC88U verbinding maken met meerdere MU-MIMO-compatibele clients tegelijk, elk apparaat op diens maximale snelheid, in tegenstelling tot standaard single-user MIMO waarbij afzonderlijke apparaten moeten wachten op sequentiële transmissies7.
Single-user MIMO
Bedient één apparaat tegelijk
Multi-user MIMO
Bedient meerdere apparaten tegelijk
AiProtection, uw digitale spelomgeving is beschermd
ASUS AiProtection, aangedreven door Trend Micro™, verbetert de online veiligheid en beveiliging door een combinatie van automatische detectie van kwetsbaarheden, blokkeren van kwaadaardige sites en ouderlijk toezicht.
Ouderlijk toezicht
Toezicht op en beperking van internetactiviteit voor elke gebruiker
Geavanceerd ouderlijk toezicht helpt te voorkomen dat gebruikers ongepaste websites bezoeken. Dit voorkomt bijvoorbeeld dat jonge kinderen inhoud voor volwassenen kunnen bekijken. U kunt ook de tijdstippen beperken dat elk apparaat of gastaccount toegang heeft tot het internet, door geplande tijdslimieten toe te passen.
Lees meer over ASUS AiProtection
AiProtection, aangedreven door Trend Micro™, levert thuis beveiliging op enterpriseniveau AiProtection, aangedreven door Trend Micro™, levert thuis beveiliging op enterpriseniveau
Uw digitale woon-hub en netwerkcentrum
Uitgebreide connectiviteitsmogelijkheden
De RT-AC88U heeft exclusief acht Gigabit LAN-poorten - tweemaal zoveel als de meeste routers bieden - om maximaal acht Ethernet-compatibele apparaten tegelijkertijd aan te sluiten. Smart tv's, spelconsoles, decoders, mediaspelers, NAS-opslagapparaten en meer kunnen nu hun eigen poorten hebben, wat de RT-AC88U uw digitale woning-hub maakt.
8 Gigabit LAN-poorten - tweemaal zoveel als de meeste routers bieden - maken de RT-AC88U uw digitale woning-hub 8 Gigabit LAN-poorten - tweemaal zoveel als de meeste routers bieden - maken de RT-AC88U uw digitale woning-hub
Uw Sharing Center
Met ingebouwde USB 3.0-poorten en USB 2.0-poorten kunt u USB-geschikte apparaten, zoals externe opslagapparaten, printers of een 3G/4G dongle aansluiten op uw ASUS-router en deze gemakkelijk via wifi delen met andere gebruikers. En met USB 3.0 profiteert u van tot 10x hogere gegevensoverdrachtssnelheden.
Link Aggregation, meer apparaten gaan sneller
De RT-AC88U beschikt over Link Aggregation, die twee teaming LAN-poorten (de 1e en 2e poort) combineert tot één supersnelle bedrade verbinding tot 2Gbps, met gebruik van twee Gigabit Ethernetkabels5. Met Link Aggregation ingeschakeld op de NAS kunnen clients ongekende snelheden ontgrendelen.
*Apparaatsnelheden variëren afhankelijk van wifi-specificaties en omgevingsfactoren.
ASUSWRT - gemakkelijke controle over het netwerk
De ASUSWRT grafische gebruikersinterface levert eenvoudige, cd-loze installatie en geavanceerde netwerkcontrole
De RT-AC88U is voorzien van de verbeterde, intuïtieve ASUSWRT gebruikersinterface, die gemakkelijk toegang biedt tot het in 3 stappen uit te voeren web-gebaseerde installatieproces en een stortvloed aan robuuste, geavanceerde opties.
Bekijk meer spannende functies
Bedien het netwerk overal
ASUS Router-app

In onze steeds meer op mobiel gebruik afgestemde levens, is het hebben van controle over het netwerk via een app belangrijker dan ooit. De nieuwe ASUS Router App is vanaf de basis opgebouwd om zowel intuïtief als robuust te zijn. Hij stelt gebruikers in staat de router in te stellen, netwerkverkeer te beheren, verbindingsproblemen vast te stellen en zelfs firmware te updaten, alles zonder een pc te hoeven opstarten.
» Meer info

Download ASUS Router
De intuïtieve ASUS Router App geeft overal controle over het netwerk, zonder een pc te hoeven opstarten
 • Eenvoudige router-instelling
 • Real-time bewaking netwerkverkeer
 • Games versnellen met één klik
 • Moeiteloos delen van wifi door gasten
 • Slimme netwerkdiagnose
 • Handige firmware-update
Bedien het netwerk overal
ASUS Router-app

In onze steeds meer op mobiel gebruik afgestemde levens, is het hebben van controle over het netwerk via een app belangrijker dan ooit. De nieuwe ASUS Router App is vanaf de basis opgebouwd om zowel intuïtief als robuust te zijn. Hij stelt gebruikers in staat de router in te stellen, netwerkverkeer te beheren, verbindingsproblemen vast te stellen en zelfs firmware te updaten, alles zonder een pc te hoeven opstarten.
» Meer info

 • Eenvoudige router-instelling
 • Real-time bewaking netwerkverkeer
 • Games versnellen met één klik
 • Moeiteloos delen van wifi door gasten
 • Slimme netwerkdiagnose
 • Handige firmware-update
Download ASUS Router
Blijf up-to-date!

Vergeet niet om altijd de firmware van uw apparaat up-to-date te houden, zodat u kunt profiteren van de allernieuwste verbeteringen op het gebied van service en veiligheid — en over opwindende nieuwe functies te beschikken! Meer informatie over het bijwerken van nieuwe firmware.

Disclaimers:
 • De gratis router-editie ondersteunt GPN-verkeerslimieten bij één te selecteren apparaat op het netwerk tegelijk en bevat WTFast® technische ondersteuning. Gebruikers kunnen betalen om te upgraden naar de geavanceerde versie, voor versnelling van meerdere apparaten tegelijk met meer GPN-verkeer en geavanceerde functies.
 • Windows is een gedeponeerd handelsmerk of handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 • Mac OS® is een handelsmerk van Apple Inc.
 • Linux® is het gedeponeerde handelsmerk van Linus Torvalds in de VS en andere landen.
 • De werkelijke prestaties kunnen afwijken als gevolg van netwerk- en omgevingsfactoren.
 • MU-MIMO-gecertificeerde client(s) vereist.
 • MU-MIMO bèta firmware is vanaf eind 2015 beschikbaar.
 • Smart Connect bèta firmware zal beschikbaar zijn in Q1 2016.
 • * ASUS ontving de hoogste numerieke score wat betreft draadloze routers in het J.D. Power 2015 Wireless Router tevredenheidsonderzoek, gebaseerd op 2.716 reacties van 8 bedrijven waarbij de tevredenheid met draadloze routers werd gemeten in de periode november-december 2015. Uw ervaringen kunnen verschillen. Bezoek jdpower.com
Verwante producten
previous image
next image
comparison icon
Compare (0)