[Windows 11/10] Problemen oplossen - Systeemfoutmeldingen of niet-reagerende problemen oplossen (vastlopen/zwart scherm/wit scherm tijdens gebruik)

Toepasselijke producten: notebook, desktop, alles-in-één pc, gaming-handheld, moederbord, mini-pc

Als u foutmeldingen of een gebrek aan reactie van het Windows-besturingssysteem van uw computer tegenkomt, waardoor verdere acties (zoals plotselinge systeemcrashes, bevriezingen, zwarte schermen of witte schermen) tijdens het gebruik worden voorkomen, raadpleegt u de stappen voor probleemoplossing die in dit artikel worden beschreven. .

Als de computer crasht en er een blauw scherm wordt weergegeven, raadpleeg dan Problemen oplossen - Blauwe schermfouten in Windows (BSOD) oplossen.

Verwijder accessoires en update BIOS/Windows-pakketten/stuurprogramma's naar de nieuwste versie

Systeemdiagnose voor hardwarecontrole

De problemen deden zich voor na het installeren of updaten van software (inclusief stuurprogramma's, applicaties of Windows-updates)

Als het probleem na het installeren of updaten van software is opgetreden, probeer dan verwijder of terug naar de vorige versie. Hier vindt u meer informatie over Hoe u apps, door Windows geïnstalleerde updates, stuurprogramma's kunt verwijderen.

Hoe terug te keren naar eerder geïnstalleerde stuurprogramma's via Apparaatbeheer:

1. Klik met de rechtermuisknop op het [Startmenu] pictogram en klik vervolgens op [Apparaatbeheer]. (De linkerillustratie hieronder is in Windows 11 en de rechterkant is Windows 10.)
  2. Controleer de pijl naast [Beeldschermadapters] en klik met de rechtermuisknop op [Intel(R) UHD Graphics 620] en selecteer [Properties]
    In de volgende stappen worden Intel-graphics als voorbeeld gebruikt. Selecteer het defecte stuurprogramma dat u wilt terugdraaien naar de vorige versie.
  3. Selecteer [Driver] en selecteer vervolgens [Roll Back Driver]
  4. Selecteer de reden van [Waarom keert u terug?] en klik vervolgens op [Ja]. Het systeem begint terug te draaien naar het eerder geïnstalleerde stuurprogramma.

Windows-prestaties verbeteren

Raadpleeg de suggesties van Microsoft om te controleren en in te stellen in Windows, lees meer over Tips om de pc-prestaties in Windows te verbeteren.

Herstel het systeem vanaf het herstelpunt

Als het probleem recentelijk is opgetreden en u ooit een herstelpunt hebt gemaakt of als er een automatisch systeemherstel is opgetreden, probeert u de computer te herstellen naar een punt voordat het probleem het probleem begon op te lossen. Hier vindt u meer informatie over Hoe u een herstelpunt gebruikt om het systeem te herstellen.

Als het probleem aanhoudt, ga dan verder naar het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

Reset het systeem

Als het probleem zich blijft voordoen nadat alle stappen voor probleemoplossing zijn voltooid. Maak een back-up van uw persoonlijke bestanden en reset het apparaat vervolgens naar de oorspronkelijke configuratie. Hier kunt u meer te weten komen over: Hoe u het systeem kunt resetten.

Als u uw probleem nog steeds niet kunt oplossen, download dan MyASUS en probeer de systeemdiagnose voor probleemoplossing. KLIK HIER!