M4A78

  M4A78

  Novi dizajn optimizovan za AM3 procesore

  • Podrška za AMD® AM3/AM2+/AM2 procesore
  • Turbo taster
  • EPU
  • Express Gate
  • ESATA: SATA-On-The-Go
   Product Image
   Podrška za AMD AM2+/AM2 Phenom FX/Phenom/Athlon 64/ Sempron/Athlon 64 X2/ Athlon 64 FX/ processore
   Kao i za Phenom™ II/ Athlon™ X4/ Athlon™ X3/ Athlon™ X2 (AM3 procesore)
   Ova matična ploča podržava AMD AM2+/AM2 Phenom FX/Phenom/Athlon 64/ Sempron/Athlon 64 X2/ Athlon 64 FX/ processore i Phenom™ II/ Athlon™ X4/ Athlon™ X3/ Athlon™ X2 (AM3 procesore) sa 2MB / 1MB / 512KB L2 cache memorije , bazirane na 64-bitnoj arhitekturi. Poseduje 5200 MT/s HyperTransport3.0 magistralu, podršku za dual-channel un-buffered DDR2 1066 memoriju i AMD Cool ´n´ Quiet! tehnologiju.

   HyperTransport 3.0
   Donosi 2.6 veći protok u odnosu na HT1.0 što veoma ubrzava efikasnost i brzinu sistema u svakodnevnom radu.

   Dual channel DDR2 1066
   Ova matična ploča je prva AMD® platforma sa podrškom za DDR2 1066 memoriju. Ona omogućuje mnogo veći protok podataka, veću propusnu moć magistrale i samim time i ubrzanje celog sistema u memorijski zahtevnim aplikacijama.
   *Podršku za DDR2 1066 memoriju poseduju samo neki od AM3 / AM2+ procesora. Listu procesora koji je podržavaju takođe pogledajte na našem sajtu..

   Podrška za 64-bitne procesore
   64-bitno procesiranje, tehnologija nove generacije, koja će zameniti 32-bitnu arhitekturu, donosi bolje performanse, brži pristup memoriji i povećava vašu produktivnost. Ova matična ploča donosi veliku fleksibilnost i kompatibilnost u radu i podržava Intel EM64T tehnologiju.


   PCI Express arhitektura
   PCI Express predstavlja najnoviju tehnologiju povezivanja uređaja koja će zameniti postojeći PCI. Obzirom da se odlikuje maksimalnim protokom koji je čak četiri puta veći u odnosu na grafički interfejs AGP 8X, PCI Express x16 donosi značajno više performanse u odnosu na AGP 8X u aplikacijama kao što su 3D igre.

   Serial ATA 3Gb/s
   Ova matična ploča poseduje četri SATA 3Gb/s porta visokih performansi sa RAID funkcijama 0, 1, 0+1 i JBOD. RAID je idealno rešenje koje može povećati performanse vaših diskova i povećati sigurnost podataka bez investicija u dodatne kontrolere.

   SATA on the Go
   Ova serija matičnih ploča koristi novu generaciju Serial ATA (SATA) interfejsa sa brzinama do 3Gb/s . Eksterni SATA portovi, locirani na zadnjem panelu vašeg računara nude lak pristup i mogućnost kačenja do 16 uređaja čak i tokom rada računara . Lako sačuvajte podatke na eksternim uređajima.


   Gigbit LAN
   Integrisani gigabitni LAN adapter podržava napredne ACPI funkcije koje donose punu kontrolu nad potrošnjom ralunara na naprednim operativnim sistemima.
   Zvuk visoke definicije
   Uživajte u vrhunskoj audio reprodukciji na vašem PC računaru! Integirisani osmokanalni HD audio CODEC (Audio kontroler visoke definicije, ranije poznat pod nazivom Azalia) daje izlazni audio signal kvaliteta 192KHz/24-bita, opciju jack-sensing, kao i mogućnost puštanja više audio različitih audio kanala. Sada možete da komunicirate sa vašim partnerima dok u isto vreme računar reprodukuje više kanala sa zvucima iz vaše omiljene igre. I sve to na samo jednom računaru.


   S/PDIF-izlazi na zadnjem I/O panelu
   Ova matična ploča opremljena je S/PDIF audio izlazom koji vaš računar pretvara u moćnu multimedijalnu stanicu i otvara mogućnost ostvarivanja digitalne veze sa najmodernijim sistemima zvučnika.


   AMD Cool ´n´ Quiet! tehnologija
   Ova matična ploča podržava AMD Cool ´n´ Quiet! tehnologiju,koja prati rad i opterećenje računara i automatski podešava napon i frekfenciju procesora obezbeđujući tihi i hladan rad.

   ASUS Q-Fan
   Tehnologija ASUS Q-Fan u stanju je da prilagodi brzinu okretanja ventilatora u zavisnosti od opterećenja sistema, čime se garantuje tih i efikasan rad, uz stabilnu temperaturu procesora.

   12 USB 2.0 portova
   USB 2.0 je najnoviji standard povezivanja perifernih uređaja. Kompatibilan je u potpunosti sa uređajima koji podržavaju predhodni USB 1.1 standard, USB 2.0 omogućuje brzine transfera do 480Mb/s, olakšavajući povezivanje i ubrzavajući prenos podataka.


   ASUS CrashFree BIOS3
   U slučaju korupcije BIOS-a, povratite ga u radno stanje preko USB diska. ASUS CrashFree BIOS 3 omogućuje korisniku da povrati BIOS sa USB diska koji sadrži novu BIOS datoteku.

   ASUS EZ Flash2
   EZ Flash 2 je alat za unapređenje BIOS-a koji će te sa lakoćom koristiti. Pokrenite alat sa vašeg USB diska pre podizanja operativnog sistema, bez potrebe za korišćenjem disketa koje vas mogu izneveriti.
   MyLogo2
   ASUS MyLogo2 omogućava kreiranje ličnih logoa koji se javljaju pri podizanju sistema, što vašem sistemu daje lični i origilnalni pečat.

   AI Nap
   Uz AI Nap,korisnici mogu pauzirati rad na računaru bez potrebe da prekidaju programe u kojima su radili. Sistem će nastaviti sa radom sa minimalnom snagom i bukom kada se vi udaljite od računara. Računar će nastaviti sa radaom i čak preuzimati poštu i datoteke sa interneta dok vi spavate. Pokret miša ili pritisak na tastaturi će povratiti vaš sistem u režim punih performansi u roku od par sekundi.
   EPU
   ASUS EPU (Energy Processing Unit) prati opterećenje procesora i računara i kontroliše rad VRM jedinice za regulaciju napona pri različitim nivoima opterećenja računara, obzbeđujući stabilan rad i minimalnu potrošnju energije
   Turbo Key
   ASUS Turbo taster omogućuje povećanje performansi sistema jednim pritiskom na taster napajanja na vašem računaru. Posle lakog podešavanja Turbo tasterom možete poboljšati performanse u bilo kom trenutku čak i najzahtevnijoj igri!!

   Express Gate
   Instant pristup internetu bez potrebe ulaska u Windows!
   Express Gate vaša prečica ka radu i zabavi. Express Gate je jedinstveni operativni sistem na vašoj matičnoj ploči, iz njega možete koristiti IM program (MSN, Skype, Google talk, QQ, i Yahoo! Messenger), proveriti poštu i omiljene web stranice, pa čak i pregledati slike sa vašeg računara bez potrebe za ulaskom u Windows !

   GreenASUS
   Ova matična ploča i njeno pakovanje proizvedeni su u skladu sa restrikcijama Evropske Zajednice o korišćenje štetnih materija (RoHS). ASUS želi da stvori proizvode (i pakovanja) koji nisu štetni po okolinu i mogu se reciklirati da bi smo zaštitili zdravlje potrošača i minimizovali uticaj na okolinu.