ProArt Z690-CREATOR WIFI

Intel® Z690 LGA 1700 ATX-moederbord gebouwd voor makers, met PCIe® 5.0, DDR5-ondersteuning, Thunderbolt™ 4, 10 Gb en 2,5 Gb Ethernet, WiFi 6E, vier PCIe 4.0 M.2-slots met koellichamen, plus een USB 3.2 Gen 2x2 frontpaneel connector met ondersteuning Quick Charge 4+
 • Intel® Socket LGA 1700 voor 12e gen. Intel® Core™, Pentium® Gold en Celeron® processors
 • Toekomstvaste connectiviteit: twee Thunderbolt™ 4 Type-C® poorten, 10 Gb & 2.5 Gb on-board Ethernet, WiFi 6E, vier PCIe® 4.0 M.2-slots en een USB 3.2 Gen 2x2 frontpaneel connector met Quick Charge 4+
 • Next-gen prestaties: 16+1 vermogensfasen berekend op 70 ampère, PCIe 5.0 gereed en een DDR5-snelheidsboost
 • Intelligente optimalisatie: ASUS-exclusieve software en firmware die de installatie vereenvoudigen en de prestaties verbeteren: AI Overclocking, AI Cooling, CreationFirst en Two-Way AI Noise-Cancelation
 • Uitgebreid thermisch ontwerp: een enorm VRM en chipset koellichaam, aluminium M.2-koellichamen, zeven 4-pins PWM-ventilator headers en een AIO-pomp header
 • Geavanceerd beveiligingsbeheer: USB-poort beheer, software blacklisting en Regedit aan/uit bediening via ASUS Control Center Express
 • Vertrouwde stabiliteit: getest op 24/7 werking, gevalideerd voor uitgebreide compatibiliteit en uitgerust met SafeSlot en SafeDIMM voor verbeterde duurzaamheid
ProArt Z690-CREATOR WIFI

Uw krachtpatser voor creativiteit

De ProArt Z690-Creator WiFi ondersteunt creatieve professionals van elk niveau door de prestaties van 12e generatie Intel® Core™ processors te maximaliseren met krachtige hardware en software, efficiënte koeling en razendsnelle connectiviteit, waaronder Thunderbolt™ 4, on-board 10 Gb en 2.5 Gb Ethernet, plus WiFi 6E.

 RYZEN AMD, AMD SOCKET AM4 X570, Windows 11 Ready

Specs overzicht

ProArt Z690-Creator WiFi moederbord connectiviteitskenmerken ProArt Z690-Creator WiFi moederbord connectiviteitskenmerken
 1. 2 x DisplayPort™ input-poort voor Thunderbolt™ 4

 2. 1 x HDMI® 2.1 (4K @ 60 Hz )

 3. 10 Gb & 2.5 Gb Ethernet

 4. 2 x Thunderbolt 4
  USB Type-C® poorten

 5. 6 x USB 3.2 Gen 2

 6. WiFi 6E

 7. BIOS Flashback™

 8. 5 x audio-aansluiting

 9. 1 x USB 3.2 Gen 2x2 Type-C frontpaneel connector

  ∙ 60 W PD / QC 4+

 10. 1 x USB 3.2 Gen 1 header

 11. 8 x SATA 6 Gb/s

 12. 2 x USB 2.0 connectoren

 13. 3 x Aura-adresseerbare Gen 2 headers
  1 x Aura RGB-header

Toekomstvaste connectiviteit

Een uitgebreide reeks krachtige I/O-poorten, waaronder twee Thunderbolt™ 4-poorten plus 10G en 2.5G Ethernetpoorten, zorgen voor snelle gegevensoverdracht en uitgebreide opslagmogelijkheden met flexibele, probleemloze connectiviteit.

Het ProArt Z690-Creator WiFi moederbord is voorzien van twee Thunderbolt 4 Type-C poorten.

Elke Thunderbolt 4-poort levert tot 40Gbps bandbreedte in twee richtingen voor de nieuwste high-speed apparaten en drives. Thunderbolt 4 ondersteunt ook maximaal twee externe 4K-beeldschermen en breidt de PCIe® -bandbreedte uit tot maximaal 32Gbps.

 • Tot

  40Gbps
 • Ondersteunt

  Dubbel 4K- of één 8K-beeldscherm
 • Thunderbolt

Volgende generatie prestaties

Met op maat gemaakte CPU-vermogensafgifte en ondersteuning voor het nieuwste high-performance geheugen, voldoet de ProArt Z690-Creator WiFi moeiteloos aan de eisen van de nieuwste 12e generatie Intel® Core™ processors. Het beschikt over een intelligent VRM-ontwerp dat berekend is op 70 Ampère, plus zorgvuldig geselecteerde componenten en geheugen-layoutoptimalisaties voor multithreaded taken zoals 3D-animatie, video rendering en het compileren van software.

Intelligente optimalisatie

De ProArt Z690-Creator WiFi biedt eenvoudige en flexibele tools die bijna elk aspect van uw contentcreatiesysteem verbeteren, waardoor u de snelle, intuïtieve controle krijgt die nodig is voor een efficiënte workflow. Het beschikt over dynamische automatische tuning met AI Overclocking en AI Cooling. Bovendien prioriteert en optimaliseert de CreationFirst-software uw netwerkverkeer, voor snellere online prestaties zonder vertraging.

AI Overclocking

ASUS AI Overclocking stemt uw systeem automatisch af via on-board intelligentie die vitale systeemfuncties bewaakt - zoals temperaturen, ventilatorsnelheden en stroomverbruik - om de koel- en overklokruimte in te schatten en optimale prestaties te leveren voor contentcreatieworkflows.

 • Ontworpen door experts
  Ontworpen door experts

  Voor elk nieuw moederbordplatform maakt het ASUS R&D-team nauwgezet profielen van duizenden processors en systeemconfiguraties om het zeer geavanceerde algoritme van AI Overclocking aan te scherpen.

 • Voorspellend voordeel
  Voorspellend voordeel

  Het algoritme analyseert CPU en koelsysteem en voorspelt op basis daarvan de optimale instellingen. De software gebruikt deze instellingen vervolgens om het overklokproces automatisch te begeleiden, door frequentie en spanning in balans te brengen.

 • Realtime aanpassingen
  Realtime aanpassingen

  De software bewaakt elke minuut de werklast, systeemtemperatuur, ventilatorsnelheid en het stroomverbruik en voert in realtime aanpassingen uit om continu optimale prestaties te garanderen.

Uitgebreid koelontwerp

Het handhaven van systeemstabiliteit bij zware belasting is van het grootste belang. Daarom is de ProArt Z690-Creator WiFi voorzien van uitgebreide koeling met grote VRM- en chipset-koellichamen die de juiste balans vinden tussen oppervlakte en massa. Geïntegreerde hoogwaardige componenten en meerdere ventilatorheaders zijn ook vitale ontwerpelementen die de beste basis vormen voor contentcreatie-systemen.

Het ProArt Z690-Creator WiFi moederbord is voorzien van een uitgebreid koelingsontwerp. Het ProArt Z690-Creator WiFi moederbord is voorzien van een uitgebreid koelingsontwerp.
 1. VRM-koellichamen

  Twee VRM-koellichamen worden boven de MOSFET's en spoelen geplaatst om het oppervlak voor de warmteafvoer verder te vergroten.

 2. M.2-koellichamen

  Drie speciale koellichamen houden de vier M.2 SSD's op de optimale bedrijfstemperatuur, voor consistente prestaties en betrouwbaarheid.

 3. Chipset-koellichaam

  Een speciaal chipsetkoellichaam voert de warmte af om ervoor te zorgen dat de temperaturen binnen een optimaal bereik blijven.

Perfect voor contentcreatie

ProArt-exclusieve softwarehulpprogramma's bieden intuïtieve systeembewaking en netwerkverbeteringen die een meer vloeiende workflow mogelijk maken.

Geavanceerde beveiligingsbeheerfuncties van ASUS Control Center Express beschermen het systeem en vertrouwelijke gegevens.

Meer over ASUS Control Center Express >
 • Het ProArt Z690-Creator WiFi moederbord maakt het gemakkelijk om USB-poorten te beheren.
  USB-poortbeheer

  Schakel de USB-poort in of uit, of zet hem op Alleen-lezen om datalekken te voorkomen.

 • Het ProArt Z690-Creator WiFi moederbord bevat een software blacklist.
  Software blacklist

  Voor extra veiligheid is een zwarte lijst van software beschikbaar om het gebruik van toepassingen met een hoog risico te helpen voorkomen.

 • Het ProArt Z690-Creator WiFi moederbord kan ongeoorloofde wijzigingen aan systeemconfiguraties voorkomen.
  Register-editor aan/uit

  Schakel op afstand de Register-editor uit op client-apparaten om ongeoorloofde wijzigingen in systeemconfiguraties te voorkomen.

Vertrouwde stabiliteit

De ProArt Z690-Creator WiFi is ontworpen en rigoureus getest om superieure kwaliteit, stabiliteit en compatibiliteit te bieden, om ervoor te zorgen dat hij uw creativiteit nog jarenlang een stimulans geeft.

24/7
betrouwbaarheid

 • 168 uur

  duurzaamheidstest

 • 45°C

  Temperatuur

 • 80%

  Relatieve vochtigheid

Uitgebreide compatibiliteisvalidatie

 • Ruim 520

  DDR5 / DDR4 compatibiliteit

 • Ruim 1000

  compatibele apparaten

 • Ruim 800

  validatie-uren

Gratis 3 maanden Adobe Creative Cloud

Ontvang een gratis lidmaatschap bij aankoop van geselecteerde ASUS-producten.* (tot een waarde van $238,47)

Gratis 3 maanden Adobe Creative Cloud
Ruim 20 Adobe-apps

Toonaangevende apps, waaronder Photoshop, Illustrator, InDesign, Spark en XD.

Adobe Fonts

Krijg toegang tot duizenden fonts, direct binnen uw Creative Cloud-apps.

Behance

Vind inspiratie in 's werelds grootste creatieve gemeenschap.

Creative Cloud-bibliotheken

Je team kan bedrijfsmiddelen delen tussen hun apps en apparaten, zodat iedereen op één lijn zit.

1TB cloud-opslag per gebruiker

Extra opslagruimte maakt het voor uw team eenvoudiger om creatieve middelen te delen en te beheren.

* Algemene voorwaarden zijn van toepassing. Zie voor meer details de evenementpagina.

comparison icon
Compare (0)